Tunceli’de Terör Operasyonu: Zanlılar Yakalandı

27 şehidimizin katili olan terörist canlı yakalandı

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Gerçekleştirilen Operasyonda Terör Zanlıları Yakalandı

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen önemli bir operasyonda, 20 terör olayının şüphelisi PKK-KCK terör örgütü mensubu Ahmet Kalker kod isimli M.A. yakalandı. Operasyon sonucunda, 27 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi ve biri jandarma 13’ü TSK personeli olmak üzere 35 güvenlik görevlisi ile 2 vatandaşın yaralanmasına karıştığı belirlenen terörist, İl Jandarma Komutanlığı’nda yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aynı operasyonda, yurt dışında bulunan ve terör örgütüne üye olma suçundan aranan PKK, KCK ve YPG terör örgütü mensubu C.A.’nın ikna edilerek ülkeye dönmesinin sağlandığı ve adli işlemlerin devam ettiği bildirildi.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, operasyon ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Jandarma teşkilatımız tarafından gerçekleştirilen önemli operasyonda, 1995 ve 2000 yılları arasında ilimizde 27 güvenlik görevlimizin şehit edilmesi olayına karışan Ahmet Kalker kod isimli M.A. isimli terörist başarılı bir şekilde yakalandı ve tutuklandı. Ayrıca, yurt dışında aranan C.A. isimli teröristin ikna edilerek ülkeye dönmesi sağlandı ve adli süreç başlatıldı.”