Türk Deniz Kuvvetlerinin Gücüne Güç Katan MİLGEM Projesi’nde Kritik BaşarıYaşandı

MİDLAS, ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve Roketsan ana yükleniciliğinde yürütülen; MİLGEM Beşinci, Altıncı, Yedinci ve Sekizinci Gemiler Dikey Atım Sistemi Tedariki Projesi kapsamında kritik bir kilometre taşı başarıyla tamamlandı. Deniz Kabul Testleri’ni başarıyla geçen MİDLAS, proje gelişmeleri hakkında önemli bir adımı geride bıraktı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, projenin önemine vurgu yaparak, “Silahlı Kuvvetlerimizin dışa bağımlılığını azaltmaya ve kritik ihtiyaçlarını yerli ve millî çözümlerle karşılamaya devam ediyoruz. MİLGEM Beşinci, Altıncı, Yedinci ve Sekizinci Gemiler Dikey Atım Sistemi Tedariki Projesi kapsamında Türkiye’nin ilk millî fırkateyni TCG İstanbul’a entegre edilen MİDLAS, HİSAR-D RF Füzesi’ni başarıyla ateşledi.” dedi.

Bu kritik başarıda yer alan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli, Roketsan, Aselsan, Havelsan ve STM firmaları tebrik eden Görgün, “Geliştirme faaliyetleri devam etmekte olan projemiz kapsamında ilerleyen dönemlerde uzun menzilli diğer güdümlü mermilerin de MİDLAS’tan atımını gerçekleştireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen atışlı testlerde TCG İstanbul’daki millî savaş yönetim sistemi ADVENT’in entegre bir şekilde kullanılarak HİSAR-D RF Füzesi’nin fırlatıldığına dikkat çeken Görgün, “Savaş gemilerimizden ‘dikey atım yeteneği’ ve bu sayede Donanmamızın kazandığı ‘millî hava savunma şemsiyesi’ ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Test faaliyetine katılan isimler arasında Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Savunma Sanayii Başkan Yardımcıları Hüseyin Avşar ve Gökhan Uçar ile Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol, Havelsan Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar ve STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz bulunmaktaydı.

Haberin kaynağına sitemizden ulaşabilirsiniz.