Türk Hava Yolları Kaptan Pilotunun Hayatını Kaybettiği Taş Kazasıyla İlgili Soruşturma Sürüyor

Ön camdan girip pilotun ölümüne neden olmuştu... O taşın sırrı çözüldü

Türk Hava Yolları’nın kaptan pilotu Saygın Doğan (38), aynı zamanda kardeşleri Simge (34) ve Sezgi Doğan (38) ile Ankara’da yaşayan babaannesini Kurban Bayramı öncesi ziyaret etti. Ancak, İstanbul’a dönüş yolunda başlarına beklenmedik bir olay geldi. Saygın Doğan, 21 Haziran tarihinde seyir halindeyken karşı şeritten fırlayan taş aracının üzerine çarparak feci şekilde hayatını kaybetti. Kardeşleri ise yaralı olarak kurtuldu.

Kaza sonrasında Jandarma ekipleri, Saygın Doğan’ın ölümüne sebep olan taşın kaynağını bulmak amacıyla soruşturma başlattı. Kaza anında otoyolda seyahat eden araçlar, plaka tanıma sistemine sahip kameralar tarafından kontrol edildi. Beyaz renkteki bir otomobilin, plaka üzerindeki hasar tespit edildi ve aracın A.D. adlı bir kişiye ait olduğu belirlendi. A.D. polis tarafından gözaltına alındı ve ifadesinde, kazanın gerçekleştiği noktadan yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta olan bir refüje çarptığını, aracında sadece hafif hasar olduğunu ve ileride başka bir kaza olduğunu gördüğünü, ancak durmayarak yoluna devam ettiğini söyledi. İnceleme sonucunda, A.D.’nin aracının refüje çarptığı sırada yola döşenen taşın karşı şeride fırladığı ortaya çıktı. A.D., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Kazanın sebepleri arasında kullanılan taşların Karayolları adına çalışan bir taşeron firma tarafından döşendiği tespit edildi. Firmayı sorumlu tutan bir soruşturma başlatıldı. Sürücü A.D. ve taşeron firma sorumlusu hakkında ise “taksirle ölüme neden olmak” suçlamasıyla soruşturma devam ediyor.