Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkı 89. Yılını Kutluyor: Temsil İhtiyacı Devam Ediyor

Seçme ve seçilme hakkı için Ata’ya teşekkür

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve birçok önemli isim Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayarak Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının elde edilişinin önemini vurguladı. Göktaş, “Zatıalilerinizin yüksek vizyonu, ileri görüşlülüğü sayesinde dünyadaki birçok devletten önce seçme ve seçilme hakkını elde eden Türk kadını, bugün gelişmiş, modern Türkiye’nin temellerini atarak, yaşayan güçlü demokrasimizin ruhu olmuştur” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş da Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının 89. yılını kutlayarak, kadın milletvekili oranının büyük bir ilerleme olduğunu belirtti, ancak daha fazla temsiliyetin gerekliliğine vurgu yaptı. Meclis’te “Gazze’de Kadın Olmak” adlı serginin açılmasıyla ilgili olarak da Türk kadınının hayatın her alanında var olmasının önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının 89. yılını ve Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı ve Türk kadınının Türkiye Yüzyılı’nın inşasında da öncü olacağına inandığını ifade etti.