Türk Kızılay Huzurevi Yıkımı Başladı

Riskli huzurevi yıkıldı; hatıralar enkaz altında kaldı

Türk Kızılay Akçakoca Huzurevi Yıkım Çalışmaları Başladı

Osmaniye Mahallesi Arif Bey Caddesi’nde bulunan ve 1988 yılında faaliyete geçen Türk Kızılay Akçakoca Huzurevi’nin 5 katlı binası, 2019 yılındaki testler sonucunda depreme dayanıklı olmadığı tespit edildi. Geçen yıl ekim ayında ise huzurevinde kalan 35 kişi, Kaynaşlı ilçesinde daha önce KYK yurdu olarak kullanılan ve sonradan Kızılay Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’ne dönüştürülen tesise nakledildi.

Bazı huzurevi sakinlerinin başka bir yere taşınmadan önce odalarında bulunan özel eşyalarını ve yakınlarından kalma son anılarıyla fotoğraflarını alamadığı belirtildi. Bir kısmı hayatını kaybeden huzurevi sakinlerinin eşyaları ise yıkım kararı alınan binada kaldı. Toplam alanı 8 bin metrekare olan ve 57 kişi kapasiteli huzurevinin yıkımı için çalışmalar başlatıldı.

İş makineleri ile yıkım çalışmalarının devam ettiği binada, huzurevi sakinlerinin yakınlarından geriye kalan son anıları, fotoğrafları ve hatıraları enkaz altında kaldı. Yıkımın tamamlanmasının ardından aynı alana yeni bir huzurevi yapılacağı belirtildi. Türk Kızılay yetkilileri, yeni huzurevinin inşasının planlandığını ve yaşlıların konforlu bir şekilde kalabileceği bir tesise dönüşmesi için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.