TÜRK Kütüphaneciler Derneği’nden 60. Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Geçen yıl en çok körlük okuduk

TÜRK Kütüphaneciler Derneği’nden 60. Kütüphane Haftası Etkinlikleri

TÜRK Kütüphaneciler Derneği (TKD), bu yıl 25-31 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Kütüphane Haftası kapsamında, “Sürdürülebilirlik ve Savunuculuk” temasıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Hafta, Ankara Goethe Enstitüsü’nde gerçekleşecek olan Prof. Dr. Şahin Albayrak’ın “Yapay Zekâ Eğitim ve Kütüphaneler” konferansı ile başlayacak.

Ayrıca 27 Mart’ta 81 şehirde “Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Kitap Okuyoruz” sloganıyla sessiz kitap okuma etkinliği düzenlenecek.

Hafta boyunca, 81 il ve ilçedeki bin 257 halk kütüphanesinden alınan istatistiklerle ülkedeki kütüphanelerde en çok tercih edilen kitaplar belirlendi. Yetişkinler kategorisinde en çok okunan kitaplar arasında Jose Saramago’nun “Körlük”, Matt Haig’in “Gece Yarısı Kütüphanesi”, Ahmet Ümit’in “Kayıp Tanrılar Ülkesi”, Zülfü Livaneli’nin “Kardeşimin Hikâyesi” ve Ahmet Ümit’in “Kırlangıç Çığlığı” yer aldı.

Çocuklar arasında ise Varol Yaşaroğlu’nun “Kral Şakir” serisi ön plana çıktı. “Kral Şakir: Dostum Bu Çok Havalı!”, “Kral Şakir: Macera Devam Ediyor!”, “Kral Şakir: Dürümler Karışık!”, Mustafa Kemal Çelik’in “Dedektif İş Başında” ve “Kral Şakir: Hayat Kısa Filler Uçuyor” çocukların en çok tercih ettiği kitaplar arasında yer aldı.

TKD Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, 60. Kütüphane Haftası’nı değerlendirerek “Kütüphanelerde en çok okunan kitap, gerçek okuruna ulaşmış kitap demektir. Jose Saramago’nun ‘Körlük’ adlı romanının en çok okunması, insanın ahlaken ne yapabileceğini göstermesi açısından önemli.” dedi.