Türk Silahlı Kuvvetleri Squad Oyununa Eklendi, Yerli Oyun Malazgirt Geliştirme Aşamasında!

TSK milli silahlarla Squad’a girdi

Taktiksel ve stratejik hamlelere olanak sağlayan takım halinde oynanabilen FPS türlerinin en popüler oyunlarından biri Squad’dır. Squad, Türkiye’deki hayranlarını sevindiren son güncelleme ile online olarak takımlar halinde oynanabilmektedir. Son güncelleme ile Türk Silahlı Kuvvetleri de oyuna eklenmiştir. Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan silahlar da oyuna dahil edilmiştir. Bu eklenti ile Türk piyadeleri, MPT-76 Milli Piyade Tüfeği gibi yerli ve milli silahları kullanarak oyunda yer almaktadır.

Oyun yapımcıları, güncelleme notunda şu ifadeleri kullanarak açıklamada bulunmuştur: “Squad’a güçlü piyade ve sağlam araçlara sahip olan Türk Kara Kuvvetleri, bağımsız bir ekip olarak katılıyor. Kendi ürettikleri silahlarıyla Sovyet ve Batı ekipmanlarını kullanabiliyorlar. Bazı araçları eski olabilir, ancak bu durumu yüksek yetenekli piyadeleriyle telafi ediyorlar.”

Ayrıca, yerli oyun “MALAZGİRT” HAVELSAN ve EPİC GAMES iş birliğiyle geliştirme aşamasındadır. MALAZGİRT, 3D sanal bir eğitim ortamı sunabilmektedir ve L400 Anfibi çıkartma gemisi ile Bayraktar TB3 SİHA gibi görevlerin gerçekleştirilebileceği bir atmosfer sunmaktadır.