Türk Silahlı Kuvvetleri, Terörle Mücadele Operasyonlarını Sürdürüyor

Teröristlere kim destek verirse versin aralıksız taarruz

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, gece boyunca Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nden operasyonları yönettikten sonra dün sabah Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile Irak sınır hattına gitti. Şehit olan 6 askerin memleketlerine uğurlama törenine katılan ve Şırnak’ta tedavi gören yaralı askerleri ziyaret eden Bakan Güler, ardından komutanlarla Irak sınırı yakınındaki Şırnak 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı’na geçti. Terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde son durumu değerlendirmek üzere bir toplantı düzenlendi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, toplantıda yaptığı açıklamada bölgedeki saldırılar sonrası etkisiz hale getirilen terörist sayısının 30’a yükseldiğini belirtti.

Yaşar Güler önceki gece terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları komutanlarla birlikte Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nden yönetti. Aynı zamanda Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden yönettiği hava harekâtları sonrasında pilotlara seslenen Bakan Güler, “Acımız büyük. Ancak evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Yıl başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 156’ya ulaştı. Hiçbir hain terör örgütü mensubu, kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Operasyonlarımız, kim destek verirse versin, eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye artan bir şiddet ve baskı ile aralıksız taarruzî anlayışla devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflere düzenlenen hava harekâtlarında 29 hedef başarıyla imha edildi. Açıklamada ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelesinin azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Bakan Güler, Şırnak’ta yapılan incelemeler sırasında yaralı askerleri de ziyaret etti.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK’nın Kobani’ye düzenlediği nokta operasyonunda, sözde Ayn El Arab sorumlusu Bahoz Afrin’i etkisiz hale getirdi. MİT, Ayn El Arab’da (Kobani) güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize eden Bahoz Afrin’i takip etmekteydi. Bahoz Afrin’in sınır hattında yeni bir eylem hazırlığı yapması üzerine MİT, operasyon düzenleyerek Bahoz Afrin ve beraberindekileri etkisiz hale getirdi. Terörle mücadelede elde edilen başarıların en büyük payının aziz şehitlere ve kahraman gazilere ait olduğunu belirten Bakan Güler, şehitlerin hatıralarına sahip çıkacaklarını ve fedakarlıklarını daima şükran ve minnetle anacaklarını vurguladı.