Türk Turistler Arasında Kapıda Vize Uygulaması Popüler Hale Geliyor

Tatilciler ‘kapı’ya koştu

Kapıda Vize Uygulaması, Türk Turistler Arasında Yaygınlaşıyor

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Yunan adalarında 9 günlük bir tatil geçirmek isteyen Türk vatandaşları arasında kapıda vize uygulaması giderek ilgi görmektedir. Yunanistan’ın Midilli, Sakız, Samos, Kos, Rodos adalarına yapılan ziyaretlerde giriş için 60 Euro vize ücreti alınmaktadır. Evrakların işlenmesi için feribot firmaları ve Yunan Gümrük tarafından ekstra ücret talep edilerek, Yunan adalarına giriş maliyeti 80-90 Euro civarına ulaşmaktadır. Turistlere 7 günlük konaklama süresi verilmekte olup, vize sadece giriş yapılan adada geçerlidir.

Çeşme-Sakız Adası rotası arasındaki seferler özellikle popülerlik kazanmıştır. Günün ilk seferine katılmak isteyen turistler arasında uzun kuyruklar oluşmuştur. Tatil sebebiyle yoğunluk yaşadıklarını belirten acente yetkilisi Kadir İnandı, “Konsolosluk vizelerinde sıkıntılar yaşanması ve randevu bulunamaması nedeniyle kapı vizesine büyük talep oluştu,” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

Acente yetkilisi İnandı, Turistlerin önceden feribot biletlerini, otel konaklamalarını belirttikleri bir formu doldurup acenteye iletmeleri gerektiğini ifade ederek, “Yunan makamları bu evrakları kontrol ettikten sonra sistemlerine kaydediyorlar. Yolcular parmak izlerini veriyor, sistem onayını bekliyor ve vize alarak adaya giriş yapıyorlar. Bekleme süreleri de olabilmektedir” demiştir.

Bursa’dan Yunanistan adalarını ziyaret edecek Ela Aşık ise, “Kapı vizesi uygulamasından ilk kez faydalanacağız. Evrakların toplanması oldukça kolay. Önceden belirli evrakları hazırlamamız gerekiyor ancak çok fazla değil. Güzel bir uygulama,” şeklinde konuşmuştur.