Türkçe ve Matematik Soruları TYT Sınavında Öne Çıktı

Uzmanlar YKS sorularını Hürriyet’e yorumladı: Türkçe çeldirici matematik kolaydı

Türkçe Soruları Değerlendirildi: Geçmiş Yıllara Benzer Nitelikteydi

Son yapılan TYT sınavında Türkçe sorularının değerlendirilmesi yapıldı. Soru kökleri, dil bilgisi ve anlam oranları geçmiş yıllardaki sınavlarla benzer nitelikteydi. Toplamda 33 anlam bilgisi ve 7 dil bilgisi konularını ölçen soru soruldu. Yeni nesil soruların olmaması dikkat çekti. Sorular, dil kullanma gücü ve analize dayalıydı. Paragraf sorularında öğretici ve bilimsel metinlerden yararlanıldı. Çeldiricileri güçlü olan anlam ve paragraf soruları sınavın belirleyicileri oldu. Okuyan, sorgulayan öğrencilerin çözebileceği bir sınav olduğu belirtildi.

Matematikte Seçici Soru Sayısı Azaldı

Matematik testinde ise sorular genel olarak son yıllara göre daha rahat çözülebilir nitelikteydi. Temel bilgilerin sorgulandığı bir sınav oldu. Geometri testi orta düzeyde sorulardan oluşuyordu ve çalışan öğrencilerin yapabileceği düzeydeydi. Geometride, günlük hayata entegre edilmiş yeni nesil sorular soruldu. Matematik soruları, MEB müfredatına uygun olarak hazırlandı ve konu dağılımı geçmiş yıllardaki sınavlarla paralel şekilde ilerledi. Seçici soru sayısının az olduğu dikkat çekti.

Tarih Soruları Ağırlıklı Bilgi İçeriyordu

Tarih soruları adayları bilgi anlamında zorlayacak şekilde hazırlandı. Sorular tarihi kavramlar, dönem bilgisi, temel bilgilerin yorumlanması ve kronoloji bilgisi üzerine yoğunlaştı. Müfredat dışı bir soru olmaması ise öğrencilerin konuya hakimiyetinin önemsendiğini gösterdi. Zorluk derecesi orta düzeyde olan tarih soruları genel olarak iyi hazırlandığı ifade edildi.

Felsefe Soruları Paragrafları Zorladı

Felsefe sorularında zor, kolay ve orta düzeyde soruların yer aldığı belirtildi. Metni anlama, yorumlama ve sonuç çıkarmaya yönelik olan ortak sorular, genel olarak öğrencilerin düşünme becerilerini ölçmeye yönelikti. Paragrafların zorluğu ise sınavdaki belirleyici unsurlardan biri olduğu vurgulandı.