Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı Ülkelerde Artan İslamafobi ve Türkiye-Pakistan Kardeşlik İlişkisini Vurguluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ve Pakistan müstesna ilişkilere sahip iki kardeş ülkedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslamafobi’nin arttığı Batılı ülkelerde birlikte hareket etmemiz gerektiğini belirterek, “İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yapılan alçakça saldırı, İslam düşmanlığının korkunç boyutlarını gözler önüne sermektedir. Türkiye olarak bu tür eylemlere güçlü bir tepki verdik ve tekrarlanmaması için tüm Müslümanlara büyük bir sorumluluk düşmektedir. Birlikte hareket ettiğimizde kimse kutsallarımıza saldırma cesaretini bulamaz. Etnik, mezhebi veya kültürel farklılıklar üzerinden bizi bölmeye izin veremeyiz. Bu başarılırsa, rabbimizin bize yardımı olduğuna inanıyorum. Konferansınızın hayırlara vesile olmasını diler, başarılarınızın devamını temenni ederim.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkisine değinerek, depremden sonra Pakistan’dan gelen insani yardımların Türk halkına olan desteğini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Depremin etkilediği 11 il ve 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği durumda da yardım ve dualarınızın güvenlerini sarınmasını bekliyoruz, “dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca, “Derneğinizin 46. yıllık konferansının hayırlara vesile olmasını Rabbimden diliyorum. Türkiye’deki 85 milyon kardeşinizin selamlarını iletmek istiyorum. Türkiye ve Pakistan arasında özel ilişkiler var. Kader ortaklığımızın en son örneği, 6 Şubat depremlerinden sonra bir kez daha kanıtlandı. Pakistanlı kardeşlerimizin bizimle olduklarını tekrar gösterdikleri insani yardımlarını gönderdiler. Ayrıca Pakistan asıllı Amerikalılar da yardım kampanyasıyla milletimize destek verdiler. Depremzedelerimiz, bu zor zamanlarda sergilediğiniz dayanışmayı asla unutmayacaklardır” dedi.