Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası topluma Gazze’deki insan hakları ihlallerine karşı adımlar atılması çağrısında bulundu

Erdoğan: Batı Filistin'e sözlerini tutsun

İLETİŞİM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İngiltere Başbakanı Sunak ile gerçekleştirdiği görüşmede, Gazze’deki insan hakları ihlallerine dikkat çektiği ve uluslararası toplumun etkin bir şekilde bu konuda adımlar atması gerektiğini belirttiği ifade edildi. Erdoğan, krizi derinleştiren provokatif adımlar yerine Filistin’e verilen ve yerine getirilmeyen sözlerin yerine getirilmesinin önemine vurgu yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ile yapılan görüşmede de Erdoğan’ın, çatışmaların bir an önce sona ermesinin bölge ve dünya barışı açısından önemli olduğunu dile getirdiği ve Türkiye’nin Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması konusunda büyük bir çaba sarf ettiğini belirttiği aktarıldı. Ayrıca, tarafların olumlu adımlar atarak İsrail-Filistin meselesinin kalıcı çözüme ulaşmasının mümkün olduğunu ifade ettiği bilgisi verildi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile yapılan görüşmede de Erdoğan’ın Türkiye’nin bu çatışmalı sürecin sona ermesi için tüm çabalarını gösterdiğini vurguladığı kaydedildi. Türkiye’nin son derece olumsuz sonuçları olabilecek bu durumun sonlandırılması için her türlü gayreti gösterdiğini belirttiği ifade edildi.