Türkiye, Filistin’deki Katliamın Acısını Yüreğinde Hissediyor

Üç gün milli yas ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’deki acıları yüreklerinde hissettiklerini belirterek, sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı: “Ülkemizde yaşanan binlerce şehit, çoğunluğu çocuk ve masum sivillerden oluşan acı dolu olaylar sebebiyle, saygımızın bir gereği olarak 3 günlük milli yas ilan edilmiştir. İsrail’in sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, özellikle 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan son saldırılar, Filistin halkının acısını paylaşma amacıyla üç gün boyunca milli yas ilan edilmesi ve ülke genelinde 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür.” Milli yas sebebiyle Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından planlanan etkinlikler iptal edilmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gün içerisinde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bölgede sükuneti sağlama çabalarımız, uçak gemilerinin gönderilmesi, Filistin halkına yönelik yardımların kesilmesi ve Gazze halkının toptan cezalandırılması gibi adımlarla engellendi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi görevini yerine getirmekte tamamen etkisiz kalmıştır. İnsan hak ve özgürlüklerine önem verdiğini söyleyen Batılı ülkeler, sadece ateşe körükle gitmekten başka bir adım atmadı.”

SOYKIRIMA VARAN SALDIRI
Dün, El Ehli Arab Hastanesi’ne yapılan menfur saldırıyla Gazze’deki katliam daha da kötü bir boyuta ulaşmıştır. Bu saldırı, insanlığa karşı işlenen bir suç olup Gazze halkına karşı soykırım niteliğindedir. Faillerini lanetliyorum. Dünkü katliamla beraber, 7 Ekim’den beri yaptıkları açıklamalarla ateşe benzin dökenler de sorumludur. İsrail bombardımanlarında hayatını kaybeden çoğunluğu çocuk ve kadın olan 4 bin Filistinli kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Türkiye olarak, öncelikle insanlık adına ateşkesin sağlanması ve ardından kalıcı bir istikrarın tesis edilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.