Türkiye Genelinde Hava Durumu ve Anlık Gelişmeler

Korku dolu anlar kamerada: 2 kişi sel sularına kapıldı! Meteoroloji'den yeni uyarı: Kar, sağanak, çığ...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Alınan Son Değerlendirmelere Göre Türkiye Genelinde Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtiliyor. Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Antalya ve Manisa çevreleri haricinde yağış beklenmektedir. Yağışlar, kıyı kesimlerde ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak şeklinde görülecek. İç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Rize, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır’ın doğusu, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak çevreleri, Elazığ’ın doğu, Muş’un güney ve batı ilçelerinde kuvvetli, Hakkari çevreleri, Şırnak’ın doğusu ile zamanla Van’ın güneyinde çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı yaşanabileceği bildirilmiştir.

Sıcaklıkların batı kesimler ile Doğu Karadeniz’de 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilmektedir. Yurdun doğu kesimlerinde güneyli, diğer yerlerde ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

Yağışların Rize, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır’ın doğusu, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak çevreleri, Elazığ’ın doğu, Muş’un güney ve batı ilçelerinde kuvvetli, Hakkari çevreleri, Şırnak’ın doğusu ile Van’ın güneyinde çok kuvvetli olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Erzurum’da Etkili Olan Kar Yağışı

Erzurum’da 2 gündür etkili olan karla karışık yağmur, gece saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırırken, kent merkezi beyaza büründü. Kar kalınlığı kent merkezinde 5, yüksek kesimlerde 30, Palandöken Kayak Merkezi’nde ise 141 santimetreye ulaştı. Diğer yandan 147 kırsal mahallenin yolu, kardan ulaşıma kapandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışma başlattı.

Hasan Çokadar (66), “Kar, çok yağıyor. Hastaneye özel aracım yerine dolmuş ya da otobüse binmeyi tercih ettim. İnşallah fazla yağmaz. Çünkü biliyorsunuz; bahar ayındayız, çiçeklerin, ağaçların açacağı bir zaman. Ama Allah’ın verdiği bir şey hamdolsun” şeklinde konuştu.

Şırnak ve Bitlis’te Eğitime Ara

Şırnak’ta devam eden kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün ara verildi. Benzer şekilde, Bitlis’te de aralıklarla devam eden kar nedeniyle ilk, ortaokul ve liselerde eğitime ara verildi. Yapılan açıklamalarda öğrencilerin ve vatandaşların güvenliği için bu kararın alındığı belirtildi.

Şırnak Valiliği’nin açıklamasına göre, “Cizre, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle, 22 Mart Cuma günü tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verilmiştir” denildi.

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, “Olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle, 22 Mart Cuma tarihinde merkez ilçe ve merkeze bağlı köylerimizde resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Şırnak’ta Sel Olayı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan sağanak yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinde 2 kişinin korku dolu anları güvenlik kameralarına yansıdı. Bir vatandaş, sel sularına kapılan kişileri kurtarmaya çalışırken bir süre sonra kendisi de suda sürüklendi. Ancak olayın ardından her iki kişinin de kendi imkanlarıyla kurtulduğu belirtildi. Sel felaketinin yarattığı hasarın tespiti için çalışmalar devam etmektedir.

Sekvan KÜDEN- Mehmet Selim YALÇIN/ŞIRNAK, (DHA)

Otomobil Sürücüsü Cip Sürücüsüne Saldırdı, Emniyet Mensubu Olduğunu İddia Etti

Esentepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı’nda öğle saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre, 34 HBC 213 plakalı otomobilin sürücüsü, kendisine korna çalan 34 TM 4045 plakalı cipin sürücüsüne tepki gösterdi. Otomobilden inen sürücü, cipe yumruk atmaya başladı. Bir motosiklet sürücüsü araya girdi ve olay yerine trafik polisi ulaştı.

Emniyet mensubu olduğunu iddia eden otomobil sürücüsü, aracını emniyete çektikten sonra cipin kaput bölümüne vurarak sürücüye tepki göstermeye devam etti. Ancak trafik polisinin müdahalesiyle sürücü olay yerinden uzaklaştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin sosyal medyadan yapmış olduğu açıklamada saldırganın yakalandığını ve şahsın emniyet mensubu değil sivil olduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya’nın konu hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

Sosyal medyada yer alan ve “İstanbul’da bir şahıs kendisine korna çalan sürücünün önünü keserek camını yumrukladı” başlıklı görüntüler üzerine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce inceleme yapıldı. Akan trafikte bir aracı durdurup sürücüsünün üzerine yürüdüğü ve taşkınlık çıkarmaya çalıştığı tespit edilen M.D. adlı şahsın emniyet görevlisi değil sivil vatandaş olduğu belirlenmiştir. Şahıs hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır.

Otomobil Sürücüsü Cip Sürücüsüne Saldırdı ve Emniyet Mensubu Olduğunu İddia Etti