Türkiye genelinde yağışlı hava bekleniyor, bayramın ilk günü Marmara’da yağmur var.

Prof. Dr. Şen'den yeni hafta için hava durumu uyarısı! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkemizin geneli parçalı ve çok bulutlu olarak yağışlı bir havanın etkisi altında olacak. Yağışların, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor. Özellikle İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize ve Sakarya’da yerel kuvvetli yağışlar olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları, İç Ege ve Trakya’da 2 ila 4 derece artarken, İç Anadolu ve doğu kesimlerinde 3 ila 5 derece düşecek. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarlar ise genellikle kuzeyli olarak yurdun batı ve kuzey kesimlerinde hafif, diğer bölgelerde ise güneyli yönlerden ara sıra orta kuvvette esecek. Kıyı Ege’nin güneyinde ve Doğu Akdeniz’de ise güneybatı ve kuzeybatı yönlerinde kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar bekleniyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yağışların çarşamba günü etkisini kaybedeceğini belirtiyor. Prof. Şen, son bir aydır düzensiz olarak devam eden yağışların sel felaketlerine yol açtığını ifade ederken, Trabzon, Samsun, Hatay, Sivas ve Antalya’nın kuzeyinde riskin olduğunu ancak kuvvetli olmadığını belirtiyor. Prof. Şen, yarın İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in kuzeyi ve bazı bölgelerde yağmur beklendiğini, çarşamba gününden sonra ise yaklaşık 10 gün sürecek şekilde yağmur olmayacağını ifade ediyor.

Bugün İstanbul’da hava sıcaklığı 27 derece ve hafta sonundan itibaren yaz sıcakları kendini göstermeye başlayacak. Bayramın birinci günü ise özellikle Marmara Bölgesi’nde yağmur bekleniyor. İllere göre beklenen hava durumu ve en yüksek sıcaklıklar şöyle:

– Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sabah saatlerinde yerel kuvvetli yağışlar olacak. En yüksek sıcaklık ise 22 derece olacak.
– İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 27 derece olacak.
– İzmir: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 28 derece olacak.
– Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 27 derece olacak.
– Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 25 derece olacak.
– Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 24 derece olacak.
– Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 24 derece olacak.
– Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 27 derece olacak.
– Diyarbakır: Az bulutlu, en yüksek sıcaklık 33 derece olacak.