Türkiye Genelinde Yasa Dışı Tütün Mamulü Operasyonunda 457 Şüpheliye Adli İşlem Yapıldı, 37 Milyon TL Vergi Kaybı Önlenerek Suçlular Adaletin İnceğine Teslim Edildi

Bakan Yerlikaya duyurdu: 81 ilde Sis-2 Operasyonu! 37 milyon liralık vergi kaybı önlendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkemiz genelinde gerçekleştirilen “SİS-2 Operasyonları” kapsamında yasa dışı tütün mamulü üretimi ve satışı yapan 81 ildeki suçlulara yönelik adli işlemler yapıldığını duyurdu. Bakan Soylu, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Kaçakçılık ve kaçakçılarla mücadele etmek, kayıt dışı ticaretin önüne geçmek anlamına gelmektedir. Elektronik eşyadan tütün ve alkole, tarihi eserden akaryakıta kadar birçok alanda gerçekleştirdiğimiz operasyonlarımız hız kesmeden devam etmektedir. Kaçakçılık yoluyla rant elde etmeye çalışanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz.”
Soylu, operasyonlarla ilgili detaylı bilgileri paylaşarak şunları belirtti: “Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın da katılımıyla gerçekleştirilen “SİS-2″ Operasyonu sonucunda toplamda 457 şüpheli hakkında adli işlem gerçekleştirildi. Ayrıca, 13 milyon 91 bin 486 adet doldurulmuş makaron, 9 milyon 319 bin 210 adet boş makaron, 81 bin 30 paket sigara, 8 bin 908 kg tütün mamulü, 9 bin 429 adet puro, 12 bin 913 adet elektronik sigara ve likit, 9 bin 239 adet sahte bandrol ile 41 adet yasa dışı sigara imalatında kullanılan sanayi tipi makaron doldurma makinesi ele geçirildi. Operasyon sonucunda 37 milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildi.”
Bu başarılı operasyonlar, Gelir İdaresi Başkanlığının taşra birimlerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. Yasa dışı tütün mamulü üretimi ve satışı yapan suçluların adalete teslim edildiği bu operasyonlar, vergi kaybının önlenmesi adına büyük bir adımdır.