“Türkiye Güzellikleri Sergisi Yeni Yere Taşınıyor!”

Türkiye’nin Kültür Yolu güzellikleri

Türkiye Güzellikleri Sergisi, Kültür Yolu Festivalleri’ne Katılıyor

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen “Türkiye Güzellikleri Sergisi”, bugüne kadar Almanya’dan ABD’ye, Rusya’dan Güney Afrika’ya, Hindistan’dan Zambiya’ya, Katar’dan Arjantin’e 20’nin üzerinde ülkede sergilendi. Bu yıl ise Kültür Yolu Festivalleri kapsamında vatandaşlarla buluşmaya hazırlanıyor.

Festivallerin ilk durağı Adana’da Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde sergilenen fotoğraflar, 15 kentin ardından son durağı Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’nda ziyaretçilerle buluşacak. Sergide Hürriyet foto muhabirlerinin de aralarında bulunduğu 31 usta fotoğrafçıdan 39 ödüllü fotoğraf yer alıyor.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, “Türkiye Güzellikleri fotoğrafları ülkemizin tanıtımı adına yurtdışında pek çok kez görücüye çıktı. Kültür Yolu Festivalleri sayesinde şimdi Türkiye’nin görsel zenginliği farklı kentlerde buluşacak” dedi.

Ödüllü Fotoğrafçılar Arasında

Sergide fotoğrafları bulunan bazı isimler şunlar: Ahmet Faruk Sarıkoç, Ahmet Aslan, Ali Mermertaş, Cem Öksüz, Gülin Yiğiter, Emrullah Akgün, Meriç Aktar, Selahattin Sönmez, Selçuk Şamiloğlu ve daha birçok usta isim yer alıyor.