“Türkiye ve Endonezya Arasındaki İlişkiler Güçleniyor: TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Vurguladığı Ortak Hedefler”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi İkbal'i kabul etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, makamında gerçekleştirdiği görüşmede, Endonezya ve Türkiye’nin coğrafi olarak birbirinden uzak olmalarına rağmen, iki ülkenin halklarının birbirine gönülden bağlı olduğunu ve İslam dünyasının iki değerli milletini temsil ettiğini ifade etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini vurgulayan Kurtulmuş, daha ileri seviyelere ulaşmak için her türlü çabaları göstermeleri gerektiğini belirtti. Kültürel, ticari, ekonomik ve savunma sanayi gibi alanlarda daha güçlü ilişkilerin geliştirilmesini dilediklerini dile getirdi.

Kurtulmuş, iki ülkenin ortak hedefinin ticaret hacminin 10 milyar dolar seviyesine çıkarılması olduğunu ifade ederek, hedefe henüz ulaşılamadığını ancak ortak çabalarla gerçekleştirilebileceğini umut ettiğini söyledi. Parlamentolar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemli bir fırsat olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Endonezya Dostluk Grubu ve Endonezya’daki Türkiye Dostu Grubu’nun iş birliği içinde çalışarak, iki ülke parlamentoları arasındaki ilişkilerin artırılması ve dostlukların resmi seviyede güçlendirilmesi için çaba sarf etmeleri gerektiğini ifade etti. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu alanda yapılacak her türlü iş birliğine hazır olduklarını vurguladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, ziyaret nedeniyle İkbal’e teşekkür ederek, Endonezya hükümetine ve halkına içtenlikle sevgilerini iletti.