Türkiye’de 31 Mart Seçim Sonuçları: İllerdeki Heyecanlı Yarışlar!

Yerel Seçim Sonuçları 2024 | Kıran kırana yarış yaşandı




31 Mart Seçim Sonuçları

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri Hatay’ı etkiledi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri, en çok yıkıma neden olduğu illerden biri olan Hatay’da da etkisini gösterdi. Seçim kampanyası sırasında siyasi parti liderlerinin yoğun ziyaretlerine sahne olan Hatay, CHP adayı Lütfü Savaş ve AK Parti adayı Mehmet Öntürk arasında sıkı bir yarışa sahne oldu. Seçim haritasında sürekli renk değişimleri yaşanan Hatay’da, açılan sandık oranları yüzde 98.27 iken Mehmet Öntürk, az bir farkla önde görünüyordu.

‘GÖKHAN ZAN HEZİMETE UĞRADI’ Seçimlere kısa bir süre kala TİP tarafından adaylıktan çekilen eski milli futbolcu Gökhan Zan, Hatay’da yüzde 1.4 oranında oy aldı. Hatay’da dikkat çeken bir diğer sonuç, TİP adayı Emrah Karaçay’ın kazandığı Samandağ ilçesinde yaşandı.

Hatay Belediye Başkanlığı Seçim Sonuçları Üsküdar’a benzer

31 Mart seçimlerinde İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yaşanan kıran kırana yarış, Hatay’da da benzer bir atmosferde devam etti. CHP’nin adayı Sinem Dedetaş, sandıkların tamamının açılmasıyla yüzde 49,9 oy alırken, AK Parti’nin adayı Hilmi Türkmen yüzde 42,37 oy elde etti. İstanbul’un Fatih ilçesinde ise AK Parti’nin adayı Mehmet Ergün Turan oyların yüzde 47.55’ini, CHP’nin adayı Mahir Polat ise oyların yüzde 43.76’sını aldı.

Ardahan ve Artvin’de Belediye Başkanları belirledi

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Ardahan’da resmi olmayan sonuçlara göre, CHP’li Faruk Demir belediye başkanlığını kazandı. Artvin’de ise CHP’li Bilgehan Erdem, AK Partili Mehmet Kocatepe’ye karşı yarışı önde götürerek belediye başkanı seçildi.

Kırklareli, Sivas, Kütahya, Bitlis ve Bayburt’ta Son Durum

Kırklareli’de MHP’nin adayı Derya Bulut, oyların yüzde 41.49’unu alırken, CHP’nin adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu yüzde 40.7 oy aldı. Sivas’ta BBP adayı Adem Uzun yüzde 43.3 oy alırken, AK Parti adayı Hilmi Bilgin yüzde 29.18’ini aldı. Kütahya’da ise CHP adayı Eyüp Kahveci, oyların %29.69’unu alarak yeni belediye başkan adayı oldu. Bitlis’te AK Parti adayı Nesrullah Tanğlay, 8 bin 900 oy alarak yeni belediye başkanı seçildi.