Türkiye’de Tehlikeli Bir İnternet Aşkı: Ukraynalı Kadının Korkunç Hikayesi

Hanna’nın kâbusu tahliye oldu... Falçatayla saldırmıştı, yüzü tanınmaz hale gelmişti

28 yaşındaki Ukraynalı Hanna Butym, 2018 yılında internet üzerinden tanıştığı 45 yaşındaki Mesut Öztürkmen ile evlenerek Türkiye’ye yerleşti. Ancak Türkiye’ye geldiğinde Öztürkmen’in kendisine anlattığı her şeyin yalan olduğunu fark eden Hanna, 2.5 yıl sonra boşanma davası açtı. Öztürkmen, sosyal medya paylaşımlarından yola çıkarak Hanna’yı buldu ve 15 Ocak 2021 tarihinde İstanbul Florya’daki bir AVM’de yüzünü falçatayla paramparça etti. Ancak polis, Öztürkmen’i etkisiz hale getirdi. Öztürkmen hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mahkemede savunmasını yapan Mesut Öztürkmen, “Hanna paramı alıp benim haberim olmadan ülkesine gitti. AVM’de başka bir erkekle görüşünce kıskandım. Eğer onu öldürmek isteseydim, direkt olarak boğazına saldırırdım” dedi. Ancak iyi hal indirimiyle 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, bu kararı bozdu. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar görülen davada savcı, Öztürkmen’in 3 yıldır tutuklu olduğunu ve suçun niteliğinde değişme ihtimalinin olduğunu belirterek tahliye edilmesini talep etti. Mesut Öztürkmen ise “Cezaevindeyken zaten boşandım. Söz veriyorum, ona yaklaşmayacağım” ifadelerini kullandı. Mahkeme, Mesut Öztürkmen’e yurtdışı çıkış yasağı ve haftalık olarak en yakın karakola imza atma şartıyla tahliye kararı verdi.

Hanna Butym’in avukatı Tuba Özel ise tahliye kararına ilişkin “Bu tahliyeyi kabul etmiyoruz. Sanığın eylemi ödüllendiriliyor. Hanna’ya bu haberi verdiğimizde, dondu kaldı. Korku içinde. Bu karar, Hanna’nın ölüm fermanının imzalanmasıyla aynı şey” şeklinde konuştu.