Türkiye’den Yunan Adalarına Kapıda Vize Uygulaması İle Yoğun Talep Devam Ediyor

Kapıda vizeyle birlikte tatilci adalara aktı






Türkiye’den Yunan adalarına Kapıda Vize Uygulaması İle Yoğun Talep

Türkiye’den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması, Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatil sürecini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlardan yoğun talep aldı. Ayvalık ile Midilli Adası arasında gerçekleşen seferlerde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de yoğun ilgi gözlendi. Günün ilk seferi için Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde uzun kuyruklar oluştu.

Acente yetkilisi Eşref Jale, Ramazan Bayramı tatili süresince yoğunluk yaşadıklarını belirterek, “Kapıda kolay vize uygulaması, bu yoğunluğun artmasında etkili oldu. AB ülkelerinin vize prosedürlerini zorlaştırması sebebiyle, Türk tatilciler için kapıda vize uygulaması tercih sebebi haline geldi.” açıklamasında bulundu.

Eşref Jale’nin sözlerine göre, kapıda vize uygulaması Yunanistan’a ait Ege Denizi’ndeki 5 ada için geçerli. Vize alınan adada tatilin geçirilmesi gerektiği ve başka bir adaya gitmenin mümkün olmadığı vurgulandı. Vize süresi en fazla 7 gün olmakla birlikte isteyenler kısa süreler için de vize alabilecekler.

İlk etapta Rodos, İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Sakız (Hios) ve Sisam (Samos) adalarında başlatılan kapıda vize uygulaması, Ayvalık’tan Midilli Adası’na bayram tatili süresince 5 bini aşkın kişinin gitmesi bekleniyor.

İDO İzmir’in seferlerinden biri olan Samos Adası’na yapılan yolculuklarda da kapıda vize uygulamasından faydalanıldı. Seferihisar ve Kuşadası aktarmalı olarak gerçekleştirilen Samos seferlerinde, yolcuların işlemleri hızlıca tamamlandı.

İzmir Deniz İşletmeciliği’nin (İZDENİZ) İzmir-Midilli seferleri, Ramazan Bayramı için özel seferlerle başladı. 3 Mayıs’ta düzenli seferlere başlayacak olan İZDENİZ gemileri için kapı vizesi başvurularının en az 5 gün önceden yapılması gerektiği duyuruldu.

2024 yaz dönemi seferleri için İhsan Alyanak Gemisi’ne ek olarak Prof. Dr. Aziz Sancar Gemisi’nin de eşlik edeceği belirtildi. Sefer sayısı yüzde 143 artırılarak 41 sefer düzenlenecek.