Türkiye’nin Doğu Kesimleri İçin Yoğun Yağış ve Sel Riski! Meteoroloji Uyarıyor

Meteoroloji turuncu kodla uyardı: Sel ve heyelan tehlikesi

Doğu Karadeniz’e ve Doğu Anadolu’nun bazı bölgelerine yer yer yağış bekleniyor. Rize, Trabzon ve Artvin illeri için turuncu kodlu alarm verilmiştir. Vatandaşlar sel ve heyelan riskine karşı uyarılmıştır. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, sosyal medya hesabından hava durumu tahminini paylaşmıştır. Şen, açıklamasında şu ifadelere yer vermiştir: “Bugün sabah saatlerinde Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve öğleden sonra Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli yağışlar görülecek. Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde öğlene kadar yer yer çok kuvvetli yağışlarla birlikte sel ve su baskını riski bulunmaktadır. Ayrıca, kuzeybatı kesimlerde sıcaklık 2 ila 4 derece artacaktır.”

Bugünün sıcaklık durumu ise iç ve doğu kesimlerde 3-5 derece azalma olacaktır. Bu durum, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde kar yağışına neden olabilecektir. Sıcaklık ise İç ve Batı bölgelerde önümüzdeki günlerde artarak mevsim ortalamasının üzerine çıkacaktır. Önümüzdeki 4 gün boyunca ülke genelinde yağış beklenmemektedir.

Peki, bugün hava nasıl olacak? Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kayseri, Sivas ve Tokat çevrelerinde ise yağış beklenmektedir. Yağışların Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinin yüksek bölgelerinde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde yağışlar beklenmektedir. Bunun yanı sıra, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) beklenmektedir. Sabah saatlerinde ise iç kesimlerde yer yer pus ve sis oluşabileceği belirtilmiştir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak ve iç ve doğu kesimlerde 3-5 derece azalacaktır. Rüzgar genellikle kuzeyden esecek olup, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli bir şekilde esecektir. Bugünün en yüksek sıcaklığı ise aşağıdaki şekildedir:

– Ankara: Parçalı ve az bulutlu, 18 derece
– İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı, 19 derece
– İzmir: Parçalı ve az bulutlu, 22 derece
– Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 27 derece
– Antalya: Parçalı ve az bulutlu, 27 derece
– Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, 17 derece
– Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli, doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor), 17 derece
– Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor), 10 derece
– Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor), 19 derece.