Türkiye’nin Güvenlik Güçleri PKK Terörünü Etkisiz Hale Getiriyor

Son dakika: Irak’ın kuzeyine hava harekatı... 16 hedef imha edildi

Türkiye’nin güvenlik güçleri, Irak’ın kuzeyindeki terör saldırılarını önlemek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek için harekete geçti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesine dayanarak meşru müdafaa haklarının kullanıldığı belirtildi.

29 Aralık 2023 saat 17.30’da gerçekleştirilen hava harekatları, MİT ile koordineli olarak tespit edilen Metina, Gara, Hakurk ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik yapıldı. İcra edilen harekatlar sonucunda Bölücü Terör Örgütü’nün kullanmış olduğu ve teröristlerin de bulunduğu mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 16 hedef imha edildi.

Açıklamanın devamında, yerli ve milli mühimmatın büyük ölçüde kullanılarak birçok teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Harekatlar sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi.