Türkiye’nin Vizyonu: Seçimlerle Güçlenerek Daha İleriye

Gazze’deki kardeşlerimizi asla sahipsiz bırakmayacağız

Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, ülkemizin demokrasi ve kalkınma atılımlarını hayata geçirmek için 21 yıldır çalışıyoruz. Ağrı Dağı’nın gölgesinden İç Anadolu’nun bozkırlarına, Ege’nin ovalarına kadar insanlarımız aynı duygularla yaşamlarını sürdürüyor. Bu başarının gururu bize yetiyor. Ülkemizin dünyada hak ettiği yeri almasının zamanının geldiğini hissediyor, biliyoruz. Bu nedenle daha fazla çalışmamız ve üretmemiz gereken bir döneme giriyoruz.

Dünya genelinde yaşananları ve ülkemizin içinde bulunduğu çevreyi görüyorsunuz. Ateş çemberinin ortasındayız, ancak buna rağmen hasar görmemek için güce, imkana, dirayete ve tecrübeye sahibiz. Barış, Karadeniz’den gelecekse onunla birlikte gelecek. Suriye ve Irak sınırlarımızdaki kardeşlerimizin istikrarını temin edeceğiz. Balkanlar ve Kafkaslar’da huzur ve güveni sağlayacağız. Dostlarımızın ve kardeşlerimizin yaşadığı her yerde ihtiyaç duydukları desteği sunacağız.

Filistinli kardeşlerimizin İsrail zulmünden kurtarılması ve Gazze’de işlenen katliamların durdurulması, bizim boynumuzun borcudur. Suçluların peşine düşmek, mazlumların malını çalan hırsızları ortaya çıkarmak insani bir vazifedir. Kudüs’ü Şerif ve diğer inançların haklarını korumak manevi görevimizdir. Gazze’deki kardeşlerimizi yalnız bırakmıyoruz. Onlar, bu durumu çok iyi biliyor. Bizler, gözlerden kaçsa da Gazze’deki kardeşlerimiz için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Ben Rize’li bir kardeşinizim ve ömrümü dava ve hizmet yoluna adadım. Siyasete gençlik kollarında başladım ve İstanbul’un doğup büyüdüğüm yerinde hizmete talip oldum. İstanbul’un eserlerini ve hizmetlerini kazandırma amacıyla belediye başkanı olarak görev aldım. Sonrasında başbakan ve cumhurbaşkanı olarak ülkeme hizmete devam ettim.

Siyasi, ekonomik ve askeri olarak tamamlayamadığımız projelerimiz elbette mevcut. Bazıları üç-beş yıl, bazıları ise beş-on yıl sürebilen projelerimizi bitirdiğimizde, Türkiye çok daha ileri bir seviyeye yükselecek. Ancak terör örgütlerinin ve diğer engellemelerin bizi durdurma çabaları var. Milletimiz, 14-28 Mayıs seçimleriyle güçlü bir irade göstererek bu engellere karşı durdu. Terör örgütlerine ve iktidar hayali kuranlara karşı milletimiz sandıkta güçlü bir mesaj verdi.