TÜRSAB’ın Turizm Projesi: Salda Gölü’nde Renkli Balon Turu!

Salda’nın balonları

TÜRSAB, Turizmi Çeşitlendirmek İçin Salda Gölü’nde Geniş Katılımlı Balon Turu Etkinliği Düzenledi

Türkiye’nin turizm çeşitliliğini arttırmak amacıyla çalışmalar devam ediyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından başlatılan “Turizm Yüzyılı” projesi kapsamında, turizmi ülke geneline ve yılın 12 ayına yaymak için özel projeler geliştirildi. Bu doğrultuda, Salda Gölü üzerinde geniş katılımlı bir balon turu organizasyonu gerçekleştirildi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak’ın da katıldığı etkinlikte, 23 balon ilk kez havalanarak 1400 metre yüksekliğe kadar çıktı. Salda Gölü’nün eşsiz manzarasıyla bütünleşen renkli balonlar, bölgedeki turizm etkinliklerinin çeşitlendirilmesi ve artırılması hedefleniyor.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Katma değerli turizm ürünlerini yeni destinasyonlarda öne çıkarmak istediklerini belirterek, “Salda Gölü zaten başlı başına bir doğa harikası. Gökyüzündeki sıcak hava balonlarının artmasıyla oluşan görsel şölen, Salda Gölü’nün muhteşem güzelliğinin daha geniş kitlelere duyurulmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.