‘Tutuklanan Doktorun Almanya’ya Kaçması: Kara Para Aklama Soruşturmasında Gizli Bağlantılar Ortaya Çıkıyor’

Candan kardeşlerin tutuklandığı soruşturmada yeni detaylar: Kilit doktor apar topar kaçmış! Nihal Candan'ın evli olduğu ortaya çıktı

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Candan kardeşlerin soruşturmasında önemli bir isim ortaya çıktı. Kadın Doğum Uzmanı olan Refik Ersin Eroğlu, Kanal D Haber ekibinin araştırmaları sonucunda tespit edildi. Eroğlu’nun kliniği Nişantaşı’ndaydı ve aniden terk ederek Almanya’ya kaçmıştı. Polis, suç örgütü üyesi olan kaçak kadın doğum uzmanını Almanya’da buldu. Kanal D Haber, doktorun kliniğine ulaştı.

Eroğlu’nun kliniği, Nişantaşı’ndaki bir plazanın 7. katında bulunan bir 1+1 klinikti. Doktor, burada 6 ay boyunca hem mesleğini icra ediyor, hem de yeni kurbanlarını arıyordu. Ancak bir ay önce eşyalarını toplayıp hızla kayıplara karıştı. Kaçarken, bazı mağdurların şikayet dilekçeleri içinde ismi geçiyordu. Polisin kendisini araştırmaya başladığını ve isminin yer aldığını öğrenince aceleyle kaçtı. Bununla birlikte, kliniği hala duruyordu.

Eroğlu, kliniği terk ettikten sonra, yabancı uyruklu bir mülk sahibi tarafından başka bir doktora kiralandı. Ancak içeri girdiğimizde, Eroğlu’nun kliniğinin adının hala yer aldığını gördük.

Dolandırıcı çetenin lideri Eren Koç ve adamlarına yönelik ilk operasyon, 2020 yılında gerçekleştirildi. Ardından Onur Apaydın, çetenin bir diğer yöneticisi olarak ortaya çıktı. Onur Apaydın, tüm işleri devraldı ve bir ekip kurarak insanları dolandırmaya devam etti.

Candan kardeşler ve doktorlar, mağdurları ikna ederek paralarını aldıkları bir düzende yer alıyorlardı. Candan kardeşler tutuklandı ve soruşturma halen devam etmektedir. Ayrıca, suç örgütü mensubu olan Nihal Candan’ın, kardeşi Bahar Candan ile birlikte tutuklandığı suçlardan 4 ay önce evlendiği iddia edildi. Operasyon sırasında eşinin de evde olduğu söyleniyor.