Tutuklu Sanık Hararetli Duruşmada Savunma Yaptı

Polisi şehit eden katil kendini böyle savundu... İstenen ceza belli oldu! Duruşma tarihini duyan aile gözyaşlarına boğuldu

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Hararetli Duruşma!

Tutuklu sanık Muhammet Berke Çorak, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılarak Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya başladı. Mahkemede, müşteki Cihat Ermiş’in ailesi ve avukatları da hazır bulundu.

Şehit polis Cihat Ermiş’in eşi Nilüfer Ermiş, “Çocuğumun doğum gününde eşim şehit edildi. Benim çok zoruma gidiyor. Sanığın nefes alması bile zoruma gidiyor. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Savcı, sanık Muhammet Berke Çorak’ın ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Sanık Çorak ise savunmasında, “Olay nedeniyle çok üzgünüm. Korktuğumdan dolayı ateş ettim. Kapım açılmıştı. Çok pişmanım” sözleriyle mütalaya karşı çıktı.

Mahkeme heyeti, Muhammet Berke Çorak’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı 10 Ekim’e erteledi. Kararın ardından, Ermiş’in eşi ve annesi ise gözyaşlarını tutamadı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanık Muhammet Berke Çorak’ın ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ ve ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.