TvF’nin ‘Temiz Oyun, İyi Davranış; Yeşil Kart Projesi’ Üst Liglerde Uygulanacak!

Voleybolda ‘Yeşil kart’ devrimi

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), AXA Efeler Ligi ve Misli.com Sultanlar Ligi gibi Türkiye’nin en üst liglerinde bu sezon (2023-2024) uygulanacak olan ‘Temiz Oyun, İyi Davranış; Yeşil Kart Projesi’ni duyurdu. Proje, TVF’nin geçen sezon Mersin’de düzenlenen Türkiye Altyapılar Voleybol Şampiyonası’nda denediği bir sistemdir.

Bu yeni uygulama, oyun içinde yapılan hatalarda, Görüntülü Değerlendirme Sistemi’ne (GDS) başvurmadan önce takım mensuplarının hakemlere yardımcı olması amacıyla yapacakları beyanları içermektedir. Hatanın tespit edilmesinde takım mensuplarının yardımcı olduğu durumlarda, başhakem tarafından yeşil kart ile ödüllendirileceklerdir.

Ayrıca, sezon sonunda yapılan bir değerlendirmede, sezon boyunca yeşil kart gösterilen hareketler puanlandırılacak ve en çok yeşil kart alan ilk üç takım veya takım mensubu, TVF tarafından ödüllendirilecektir.

TVF’nin yaptığı açıklamada, “Fair Play’in en üst liglerimizde uygulanmasıyla birlikte voleybol, toplum içindeki saygın seviyesini daha da yükseltecektir. Bu uygulama, spor ruhuna uygun karakterlerin sahada daha fazla gösterilmesini sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi.