Ülke Güvenliği ve Yükselen Sorumluluk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörmüş çeteymiş hiçbirine aman yok

4 BİN 117 EVLADIMIZ MEZUN EDİLDİ

Bu yılki mezuniyet töreninde toplamda 774 erkek, 82 kadın ve 12 misafir olmak üzere 868 subay ile 3 bin 34 erkek, 215 kadın astsubay öğrenci akademiden mezun oldu. Genel olarak, farklı branşlarda, uyruklarda ve rütbelerde toplam 4 bin 117 mezun yeni görev yerlerine uğurlandı.

Orduya katılan mezunlar arasında şu ana kadar 4 bin 691 subay, 28 bin 878 astsubay jandarmaya, 391 subay, 1116 astsubay ise sahil güvenlik teşkilatına katıldı. Ayrıca, 75 uluslararası öğrenci de eğitimlerini başarıyla tamamlayarak ülkelerine döndü.

Jandarma ve Sahil Güvenlik’in ağır sorumluluklarını vurgulayan bir konuşma yapan yetkili, “Omuzlarınızda sizleri görünce ellerini semaya açan, dua eden, kalbi huzur dolan aziz milletimizin emaneti var. Sıradan bir meslek değil, yükü ağır, vebali ağır, mesuliyeti ağır bir vatan görevinin neferlerisiniz” dedi, tüm mezunları tebrik etti.

Son 22 yılda Türkiye’nin güvenlik alanındaki başarılarına da değinen yetkili, “Türkiye bugün tüm dünyada cesur ve vicdanlı bir duruş sergiliyorsa bunun en önemli sebebi son 22 yılda güvenlik alanında yakaladığı başarılardır” şeklinde konuştu.

Hukuka, kanuna riayet edenlerle sorunlarının olmadığını vurgulayan yetkili, “Suçun her çeşidiyle son dönemde önemli mesafe kat ettik, bunu çok daha ileriye taşıyacağız. Cezasızlık algısının toplumda yerleşmesine müsaade edemeyiz” dedi ve vatandaşları devlete feryat ettirmemeleri konusunda uyardı.

Ülkenin her bir vatandaşı için mücadele edilmesi gereken bir toprak olduğunu belirten yetkili, “Türkiye Cumhuriyeti; Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni ayrımı olmadan 85 milyonun tamamının ortak yurdudur. Bu ülke hepimizin” dedi ve yeni mezunlardan kardeşlik ve istikbale hain emellere karşı durmalarını bekledi.