Ümraniye’de Atatürk’e Dua Edilmesine Tepki Gösteren Kişinin Duruşması Gerçekleşti

Atatürk'e hakaret etmişti... İfadesi ortaya çıktı: Sinirlenip videoyu çektim

Ümraniye’de yaşanan bir olayda, Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk’e dua edilmesine tepki gösteren bir kişi, camiden çıktıktan sonra sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Atatürk’e ve dua eden imama hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Olayla ilgili Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde duruşma gerçekleşti. Duruşmada, tutuklu sanık A.B. ve taraf avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık, savunmasında, “Cuma namazında hutbede Mustafa Kemal Atatürk anması olmamasına rağmen imam ‘ruhuna Kur’an okuyalım’ dediğinde sinirlendim ve videoyu çektim. Sonrasında pişman oldum ve hesabımı kapattım. İslam dininde bu tür hakaretlerin kabul edilmeyeceğini biliyorum. İslam güzel ahlaka dayalıdır, bu yüzden büyük bir pişmanlık duyuyorum. Şimdikten tahliye ve beraatimi talep ediyorum. Kafir demekle Atatürk’ü kastetmediğimi belirtmek istiyorum. Paylaşımın 10 Kasım’a denk gelmesi de planladığım bir şey değildi.” şeklinde ifade verdi.

Mahkeme, mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcıya gönderilmesi kararını vererek sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti ve duruşmayı erteledi.

Adliyede hazırlanan iddianamede, sanığın “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 1.5 yıldan 4 buçuk yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.