Ünlü Sunucu Metin Uca Hayatını Kaybetti

Metin Uca’ya veda

Televizyon dünyasının ünlü sunucusu Metin Uca (62), 3 Kasım 2023 tarihinde Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde aracıyla seyir halindeyken aniden baygınlık geçirdi ve kontrolünü kaybederek bir kaza yaşadı. Yaralanan Uca, hemen İstanbul Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi ve burada tedavi altına alındı. Kalp damarlarının tıkanıklık oluşturduğu belirlenen Uca, 15 Kasım tarihinde geçirdiği bir ameliyat sonrasında yoğun bakıma alındı. Maalesef, yoğun bakımda yapılan müdahalelere rağmen, Uca dün saat 01.30 itibarıyla hayatını kaybetti.

Ünlü sunucunun menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medya hesabından yaptığı “Metin Uca’mızı kaybettik. Kalbimiz acıyor” paylaşımıyla üzücü haberi duyurdu. Uca’nın cenazesi, dün sabah saatlerinde Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Yenibosna Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Cenazesi burada yapılan incelemelerin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi’ne götürüldü. Bugün saat 11.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda veda töreni düzenlenecek. Yarın ise Ankara Kocatepe Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda defnedilecek.

Metin Uca’nın bilim dünyasına katkıları da dikkat çekici. Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği, tiyatro ve gazetecilik alanlarında eğitim alan Uca, 1987 yılında Anadolu Ajansı’nın düzenlediği bir sınavı kazanarak muhabirlik yaşamına başladı. TRT’de televizyonculuk kariyerine başlayarak 1999-2000 yılları arasında görev aldı ve aynı zamanda başından beri Kanal D Ankara bürosunda muhabir olarak çalıştı. Metin Uca, Anadolu Ajansı, TRT, Kanal D, Milliyet EP dergisi, Show TV, ATV ve Star televizyonlarında muhabirlik ve program sunuculuğu görevlerinde bulundu. Uca, sunuculuk yaptığı Passaparola programı 700 bölüm, Miras adlı programa ise 180 bölüm ile izleyicilerin beğenisini kazandı. Ayrıca, gazetecilik ve televizyonculuk alanında birçok ödüle layık görülen Uca, başarılı bir kariyere sahipti.