Üsküdar’da Yaşanan Şiddet Olayında Kadın Ağır Yaralandı, Tuttuklanan Şüpheli Hakkında Cezalandırılma Talebi

Canice bıçaklamaya 34 yıl istendi

İSTANBUL Üsküdar bölgesinde, Merve Veziroğlu Yıldırım ile eşi Yunus Yıldırım arasında sürekli kıskançlık sebebiyle tartışmalar yaşanıyordu. Daha önce Yunus Yıldırım, Merve Veziroğlu Yıldırım’a şiddet uygulamış ve bu nedenle cezalandırılmıştı. 4 Ağustos 2023 tarihinde çıkan bir kavgada Yunus Yıldırım, mutfaktan aldığı meyve bıçağıyla Merve Veziroğlu Yıldırım’ı 58 yerinden yaraladı. Ağır yaralanan Merve Veziroğlu Yıldırım hastaneye kaldırılırken, Yunus Yıldırım gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Merve Veziroğlu Yıldırım, tedavisinin ardından verdiği ifadesinde yaşadığı korkunç anları şu şekilde anlattı: “‘Seni burada öldüreceğim. Sen bütün kadınlara örnek olacaksın. Hapishaneye girer 5-6 ay yatarım, başı dik bir şekilde çıkarım’ diye bağırıyordu. Korkudan üzerime yorganı çektim, ancak sırtımdan bıçaklandım. Sayamadığım kadar çok kez bıçağı üzerime sapladı. Beni öldü zannederken bıçaklamayı durdurdu. Ambulans çağırması için bayılmadan önce yalvardım.”

Yunus Yıldırım ise sosyal medya fenomeni olduğu için eşine cinsel içerikli mesajlar geldiği için tartıştıklarını iddia etti. Yunus Yıldırım, “Hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde kanlar içinde yatıyordu. Çok pişmanım” şeklinde ifade verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı soruşturma sonunda hazırladığı iddianamede, Yunus Yıldırım’ın cinayet teşebbüsünü önceden planlamadığı, ancak bıçaklama olayını öldürme amacıyla gerçekleştirdiği belirtildi. Başsavcılık, Yunus Yıldırım’ın ‘eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından hapis cezasıyla 34 yıla kadar cezalandırılması talebinde bulundu.