Van Kültür Yolu Festivali: Renkli etkinlikler ve sanat buluşmaları

Van sanata doyacak

Kültür Yolu Festivali 6. Durağı Van’da Renkli Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak

Bu yıl 16 şehirde düzenlenen Kültür Yolu Festivali’nin 6. durağı olan Van, 29 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında zengin etkinliklere ev sahipliği yapacak. Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne ilk kez dahil olan Van, 9 gün boyunca konserler, tiyatrolar, opera gösterileri, sergiler, atölyeler, söyleşiler, gastronomi deneyimleri ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek.

Van Kültür Yolu Festivali kapsamında 30’dan fazla noktada 500’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek ve 1000’e yakın sanatçı da bölge halkıyla buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, ülkenin ve milletin eşsiz medeniyet ve kültür mirasını yaşatmayı amaçladıklarını belirtti. Farkındalığın artmasını hedeflediklerini vurgulayan Bakan Ersoy, “İşte Van, böylesi önemli bir amacın, bu denli önemli bir markanın parçası olmuştur. Medeniyetlerin ve kültürlerin binlerce yıl harman olup kaynaştığı, nesilden nesile bu kültürel birikimin ve bilginin aktarıldığı bir şehir olan Van, büyük bir sorumluluk taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

Van ayrıca Türk arkeoloji tarihinin en kapsamlı projelerinden biri olan ‘Geleceğe Miras’ projesine de dahil edilmiştir. Bakan Ersoy, eski Van şehrinin ciddi bir restorasyon, inşa ve ihya çalışmalarına ev sahipliği yaptığını belirtti.