Van’da DEM Parti Binası Önünde Gerçekleşen Protestolarda Polis Müdahalesi ve Sonrası

Van’da Zeydan krizi

Van DEM Parti Binası Önünde Gerçekleşen Protestolara Polis Müdahalesi

Van DEM Parti binası önünde bugün yüzlerce kişi bir araya gelerek “Kayyumlar bizi yıldıramaz”, “Van halkı oyuna ve iradene sahip çık” sloganlarıyla yürüyüş düzenledi. Polis, basınçlı su ve gaz bombaları kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Grup, caddelerden ara sokaklara kaçarken çevik kuvvet ekiplerine ve zırhlı araçlara taş attı. Protestolar gece boyunca da devam etti. Van Valiliği, güvenlik gerekçesiyle gösteri ve yürüyüşlere 03-17 Nisan tarihleri arasında yasak getirdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: “YSK Onayıyla Adaylık Süreci Tamamlandı”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, YSK önündeki açıklamasında şunları söyledi: “Zeydan başkanımızın başvurusu kabul edildi ve il seçim kurulu tarafından onaylandı. YSK’nın onayıyla adaylık süreci tamamlanmıştır.” Van İl Seçim Kurulu ise belediye başkan adayı olarak belirlediği AK Parti adayı Abdulahat Arvas’a mazbatayı verdi.

ÖZEL’DEN VAN SEÇİMLERİNE TEPKİ: HALKIN İRADESİNİ HİÇE SAYMAKTIR

CHP Lideri Özgür Özel, Van seçimleriyle ilgili karara tepki göstererek şunları dile getirdi: “Erdoğan balkon konuşmasında, seçim sonuçlarına saygılı davranacağını ifade etmişti. Orada öyle konuşup da sonra rakibinin üç katı kadar oy alan bir büyükşehir belediye başkanı varken ona tuzak kurup ikinci olana mazbatayı verme rezaletine kalkışırlarsa söylediği bütün sözler hükümsüz hale gelmiş olur. CHP, Van’da incelemeler yapması için Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal’dan oluşan bir heyet görevlendirdi.”