Vergi Kanunu’na Muhalefet: Polat Çifti Yeni Suçlama İle Karşı Karşıya

Şova adliyede devam etti... Dilan ve Engin Polat ‘Vergi Kanunu’na muhalefet’ suçundan ifade verdiler

“Suç İddialarıyla Gözaltına Alınan Polat Çiftine Yeni Suçlama: Vergi Kanunu’na Muhalefet”

5 Kasım 2023 tarihinde, “kara para aklama” suçlamasıyla gözaltına alınan Dilan ve Engin Polat çifti, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında açılan davada suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı. İddianamede Polat çiftine ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme’, ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ ve ‘Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet’ suçlarından 20 ila 40 yıl arasında hapis cezası talep edilmişti.

Dilan Polat, tutukluluğunun devamına yapılan itiraz üzerine MASAK raporu dikkate alınarak 9.5 ay sonra, 19 Ağustos 2024’te tahliye edilmişti. Engin Polat ise tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulunduran Anadolu 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 6 Eylül 2024’te tahliye edilmişti.

Ancak Polat çifti, vergi kaçakçılığı suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Dilan ve Engin Polat, dün Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek “Vergi Kanunu’na muhalefet” suçundan ifade verdiler.

Dilan Polat, avukatı Sevinç Horoz ile birlikte adliyeye giriş anlarını sosyal medya hesabından paylaştı ve çeşitli vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Polat, bir videoyu paylaşarak eşine hitaben “Günümüz güzel olsun bir tane şans öpücüğü ben sana vereyim mi kocacığım, enerjim geçsin. İnşallah güzel bir gün diliyorum” dedi.

Ayrıca, avukatıyla yaptığı paylaşımda Dilan Polat, “Sevinç’im, günaydın enerjin bol olsun bugün, bol değil ama bol olsun. Gireceğiz, gideceğiz değil mi?” dedi. Avukat Horoz’un “Hemen bitecek işimiz” yanıtına ise Polat, “Sonra eve götür bizi” şeklinde cevap verdi.

Dilan Polat, ifade vermek için sırasını beklerken “Bekliyorum şimdi, bir kahve içebilecek vaktim varmış kahvemi içeceğim kendime geleceğim” ifadelerini paylaştı.