WhatsApp Kullanıcıları, Yabancı Numaralardan Alınan Aramalar ve Yanıltıcı Mesajlarla Mücadele Ediyor

WhatsApp şikâyetleri yüzde 1001 arttı

Şikayetvar platformunda kullanıcılar, yönetici hesaplarına ait numaralar tarafından defalarca arandıklarını ve bazen de ‘Nasılsın’, ‘Merhaba’ gibi başlayan mesajlar aldıklarını dile getirmektedir. Arayan numaraların +91, +61, +59, +880 gibi alan kodlarına sahip olduğu görülmektedir. Bu durum, WhatsApp ile ilgili şikayetlerin artmasına sebep olmuştur. Şikayetvar verilerine göre, 2023 yılında WhatsApp ile ilgili şikayetler bir önceki yılın aynı dönemine göre %1001 artış göstermiştir. Sadece bir haftada, toplam 1069 şikayet bu platforma ulaşmıştır. 2023 yılının ilk yedi ayında ise uygulama toplamda 4 bin 409 şikayet almıştır. Kullanıcıların en fazla şikayet ettiği konu bilgi güvenliği iken, ikinci sırada eksik ve kusurlu hizmet yer almaktadır.

Şikayetvar’a ulaşan bazı şikayetlere örnek olarak ise şunlar yer almaktadır:

– “NASIL KURTULABİLECEĞİMİ BİLEMİYORUM” başlıklı şikayet: +91 ile başlayan Hindistan’a ait numaralardan sürekli olarak aranıyorum. Kesinlikle şikayetçiyim. Hesap bilgilerimin kullanılması veya üzerime borç çıkması durumunda hiçbir sorumluluğu kabul etmiyorum ve telefon numaram üzerinden yapılacak olan tüm işlemlerden WhatsApp sorumludur.

– “Nijeryalı yanıltıcılar mesaj atıyor” başlıklı şikayet: WhatsApp çok güvensiz bir platform mu? sürekli olarak +234 kodlu numaralardan yanıltıcı mesajlar alıyorum. Herhangi bir sorun yaşarsam sorumlusu sizlersiniz. Nasıl kurtulabileceğimi bilemiyorum. WhatsApp neden bu kadar güvensiz bir platform?