Yabancıların KKTC’de Mülk Alımı Artıyor: İran, İngiltere ve Rusya Öne Çıkıyor!

Fidan ‘MİT takipte’ demişti... KKTC’de yabancılara yap-sat yasağı

İran, İngiltere ve Rusya İsrail vatandaşlarının son 23 yılda mülk alım başvurularının arttığını açıkladı. Son beş yılda KKTC’de yapılan mülk alımlarının çoğunluğu İngilizler ve İranlılar tarafından gerçekleştirilirken, İsrail vatandaşlarının başvurularında belirgin bir artış görülmemiştir. Yabancıların KKTC’de mülk alımlarının bakanlar kurulu onayına tabi olduğunu hatırlatan yetkililer, İsrail dışında başka ülkelerden yapılan başvuruların da olduğunu belirtmektedir.

Bu durumun ardından KKTC Meclisi’nde yabancılara mülk satışı ve emlakçılarla ilgili düzenlemelerin gündeme geldiği açıklandı. İçişleri Bakanı, yabancılara mülk alımıyla ilgili sınırlamalar getirileceğini ve yabancıların yapı-sat inşaat işlerine girmelerinin yasaklanacağını duyurdu.

Ayrıca, Bakanlar Kurulu’na sunulmayan sözleşmeler aracılığıyla büyük miktarda mülk satışlarının yapıldığına dair duyumlar olduğu ifade edildi. Bu nedenle, sözleşmelerdeki güvenlik açıklarını gidermek amacıyla yeni bir düzenleme yapılacağı da belirtildi.