Yağışlı Ve Rüzgarlı Hava İstanbul’u Etkisi Altına Aldı: Meteoroloji Uyarıları Devam Ediyor

İstanbul güne kuvvetli sağanakla başladı! Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu... Gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yeni değerlendirmelerine göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve batı bölgeleri parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Karadeniz, Tekirdağ, Kırşehir ve Yozgat çevreleri ile Hatay’ın kıyı bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir hava geçirecek. Ancak yağışın Kuzey Ege kıyıları, Karadeniz kıyıları (Sinop hariç) ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Özellikle Kuzey Ege kıyıları, Karadeniz kıyıları (Sinop hariç) ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa çevrelerinde yaşanabilecek kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Aynı şekilde, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında da kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar beklenmektedir. Bu sebeple olumsuz durumlarla karşılaşmamak için tedbirli olunmalıdır.

İstanbul’da ise sabah saatlerinden itibaren aralıklarla sağanak yağış görülmeye başlandı. Bugün yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Gece saatlerinde başlayan yağış, İstanbul Anadolu Yakası’nda etkisini arttırdı. Sürücüler ana arter yollarda kontrollü seyretmeye çalışırken, birçok semtte yağmurun etkileri gözlemlendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 5 günlük hava durumu raporuna göre, İstanbul’da bugün etkili olan yağmur yarın ara verecek; ancak hafta sonunda tekrar etkisini göstermeye devam edecek. İstanbul ve batı bölgelerinde yağmurun pazartesi günü de devam etmesi beklenmektedir.