Yağmur Felaketi: Ölüme Sebep Olan Akım Faciası

İzmir'deki korkunç olayda iki kişi elektrik akımına kapılıp hayatını kaybetmişti! Esnafın söyledikleri şoke etti: 'Burayı yapın' dedim, yapmadan bıraktılar

Alsancak’ta Yağmur Felaketi: Akıma Kapılan 2 Kişi Hayatını Kaybetti

İzmir’in Konak ilçesi Alsancak semtinde meydana gelen olayda, şiddetli yağışın yarattığı sel felaketi sonucunda cadde ve sokaklar göle döndü. Bu esnada yağmura yakalanan Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) isimli vatandaşlar, yoldaki su birikintisinden karşıya geçmeye çalışırken elektrik akımına kapıldı.

Bölgeye gelen sağlık ekipleri, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’a uzun süre kalp masajı uyguladı. Ancak gençler, hastaneye kaldırıldıktan sonra maalesef yaşamlarını yitirdi.

Olay yerine gelen elektrik firması yetkilileri ve İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise bölgede incelemelerde bulundu. Yetkililer, kanalizasyonda elektrik kaçağı olabileceği şüphesiyle kazı çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Tanık olan bir esnafın ifadesine göre, olaydan önce defalarca uyarılarda bulunulduğu ancak önlem alınmadığı ortaya çıktı. Elektrik tellerinin yıllardır tehlike oluşturduğu belirtilirken, akıma kapılan Özge Ceren Deniz’in Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olduğu ve olayda hayatını kaybeden İnanç Öktemay ile tanışmadığı öğrenildi.

Yaşanan acı olayın ardından, mahalleli tarafından ilk müdahale yapılan kişilerin dram dolu hikayesi de gün yüzüne çıktı. Elektrik dağıtım şirketi konuyla ilgili bir açıklama yaparak, olayın soruşturulduğunu ve bölgede herhangi bir havai yatırımın bulunmadığını belirtti.

İzmir’de 2 kişinin hayatını kaybettiği akım felaketinin yarattığı üzüntü devam ederken, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz.