Yalova’da Devre Mülk Skandalı Patladı

Yalova'da "devre mülk" vurgununda yeni detaylar! '160 binin üzerinde mağdurdan bahsedilebilir'

Yalova’da bir devre mülk skandalı ortaya çıktı ve yetkililer harekete geçti. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, Orhan K’nin liderliğini yaptığı iddia edilen şebeke, Yalova Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarla çökertildi. Bu operasyonlarda Orhan K’nin de aralarında bulunduğu 14 zanlı tutuklandı, 22 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında ortaya çıkan bilgilere göre, şüphelilerin binlerce kişiye oda sattığı, mağdurların kullanmadıkları mülkler için aidat ödemeye zorlandığı ve kabul etmeyenler hakkında icra takibi başlatıldığı belirlendi. Avukat Ferhat Satan’a göre, şebekenin usulsüz işlemler için tapudaki bir memuru kullandığı iddia edildi.

Avukat Satan, şebekenin faaliyetlerini “trajik ve büyük” olarak nitelendirerek, şöyle konuştu: “İlk dönemlerde odaları 104 kişiye satmak için tapu kayıtlarını düzenlemişler, ancak daha sonra bu sayıyı 521’e çıkararak mülkleri binlerce kişiye satmışlar. Bu durum yasalara aykırı bir şekilde gerçekleşmiştir.”

Şebekenin kurduğu paravan şirketler aracılığıyla icra takibinden kaçtığı belirtilen avukat, mağdurlar arasında Ürdünlü bir profesörün de 1,5 milyon dolar dolandırıldığı iddialarını ortaya attı. Mağdurlar arasında iflas edenlerin, boşananların ve icralık olanların bulunduğu belirtildi.

Satan, zanlıların gerçekleştirdiği dolandırıcılık hakkında delillerin bulunduğunu belirterek, adaletin yerini bulması için gerekli adımların atılacağını ifade etti. Bu skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte, soruşturma derinleştirilerek daha fazla mağdurun ortaya çıkması beklenmektedir.