Yalova’da Mucize Ameliyat: Dev Tümör Kaldırıldı!

Mucize hasta! Yatağa bağımlı olunca hastane başvurdu, doktorlar bile şoke oldu! '30 yıllık genel cerrahım, böyle dev bir kitle görmedim'

Yalova’da Yaşanan Mucizevi Ameliyat!

Yalova’da yaşayan 58 yaşındaki Hülya Öztürk, 2003 yılında sol yumurtalığından kavun büyüklüğünde bir kitle çıkarıldı. Yapılan ameliyat sonrasında doktor fobisi oluşan Öztürk, şikayetlerinin tekrar başlaması üzerine uzun yıllar doktora gitmedi. Pandemi süreciyle birlikte hastanelerden uzak kalan Öztürk’ün kilosu da 170 kiloya kadar çıktı. Artık yürüyemez hale gelen Öztürk, oğlu ve gelininin ısrarıyla Yalova’daki tanıdıklarının önerisi üzerine Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İlyas Şahin’e başvurdu.

Dr. Şahin, muayene sırasında karşılaştığı durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Öztürk’ün karın içini kaplayan, bağırsaklarını sıkıştıran, karından geçen ana aort damarına tehlike oluşturan ve böbreklerini baskı altına alan dev bir yumurtalık kitlesi belirlendi. Hastanenin Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Emel Küçük ile birlikte değerlendirme yapan Dr. Şahin, kritik bir ameliyat için kanser cerrahisinde uzman bir hekimle çalışmaya karar verdi.

İstanbul’daki Kanser Cerrahına Yapılan Çağrı

İstanbul’dan gelen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Taylan Şenol, meslektaşları Dr. Emel Küçük ve Dr. İlyas Şahin ile birlikte zorlu bir ameliyata girişti ve Öztürk’ün karnından tam 23 kilo ağırlığında dev bir yumurtalık tümörü çıkarıldı. Yıllardır bu kitleyle yaşaması mucize olarak değerlendirilen Hülya Öztürk, doktorlarının başarısı hakkında şu sözleri söyledi: “Bitmiş bir umudu yeniden canlandırdı doktorlarım. Gerçekten de İlyas Hoca’nın dediği gibi, artık özgürlüğüme kavuştum. Kendi başıma oturup kalkabiliyorum.”

Patates Çuvalı Büyüklüğündeki Tümör

Prof. Dr. Taylan Şenol, yaşanan olağanüstü durumu şu sözlerle açıkladı: “Hasta bana doktor arkadaşlarım tarafından refere edilen bir hastaydı. Dev bir kitleden bahsettiler. Hastaneye geldiğimde ve dev kitleyi gördüğümde gerçekten çok şaşırdım. Yumurtalık ya da rahim kaynaklı bir tümör olabileceğini tahmin ediyorduk ama net olarak da bilmiyorduk. Ameliyat sırasında çıkan kitleyi gördüğümüzde gerçekten çok şaşırdık. Adeta 25 kiloluk patates çuvalı büyüklüğünde, etrafındaki bağırsaklara ve diğer yapılara yapışmış büyük bir kitleydi. Hep beraber kitleyi çıkardık ve hastayı yeniden yürüyebilir hale getirdik.”

Diğer Organlara Sıçramamış Olması Mucize!

Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şenol, yumurtalık tümörlerinin genellikle 50 yaş sonrasında görüldüğünü belirterek, “Genellikle doğurmamış, emzirmemiş kadınlarda daha sık görüyoruz. 5 santimden bu hastamızda olduğu gibi 70-80 santim kadar büyüyebiliyor. Hastalarımızın yüzde 75’i evre 3-4’te karşımıza çıkıyor. İleri evre olmasına rağmen bu hastamızda metastaz yapmamış olması bizim açımızdan mutluluk verici. Herkes ne yazık ki bu kadar şanslı olamayabiliyor” dedi.

Hülya Öztürk’ün Hayatında Mucize

Hülya Öztürk, yaşadığı süreci şu sözlerle dile getirdi: “2003 yılında sol yumurtalığımda küçük bir kavun büyüklüğünde kitleyle birlikte yumurtalığım alındı. Şikayetlerim tekrar başladı. Aslında rahatsızlıklarım olmasına rağmen hep bir bahane buldum. Artık özgürlüğüme kavuştum. 170 kilo civarındaydım, şimdi 135 kiloyum. Benim için mucize, doktorlarımız da bir mucize.”