Yangınlar Söndürüldü: Muğla ve Diyarbakır’da Kontrol Altına Alındı

18 saat sonra söndürüldü... 1000 dönüm orman alanı kül oldu

Muğla Bodrum’da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı kırsal Pınarbelen Mahallesi’nde önceki gün saat 14.15 sıralarında başlayan orman yangınına hızla müdahale edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına, 8 uçak, 10 helikopter, 120 arazöz, 30’dan fazla itfaiye aracı, UMKE aracı, 2 ambulans, jandarma ve polise ait TOMA araçları, 16 su tankeri ve 500 personel ile müdahale edildi.

Rüzgarın da etkisiyle yangın Etrim bölgesinden Sevda Tepesi’ne doğru yayıldı. Gece boyunca karadan mücadele sürerken, sabahın ilk ışıklarıyla beraber 4 helikopter ve 6 uçak yangının söndürülmesi için aralıksız sorti yaptı. Yangın, başladıktan 18 saat sonra kontrol altına alındı. Ekiplerin havadan ve karadan soğutma çalışmaları devam etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangının yol kenarındaki bir sebepten kaynaklandığını belirterek, “Yaklaşık 1000 dönüm nitelikli orman alanı zarar gördü. Bu kadar riskli bir dönemde vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Ancak zamanında müdahale edilerek ucuz atlattık bu yangını. Yeşil vatanımızı korumak zorundayız” dedi.

Diyarbakır Silvan’da Anız Yangını Kontrol Altına Alındı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde çıkan anız yangını, rüzgarın da etkisiyle kırsal Yeniköy, Akdere ve Karaköy mahallelerine kadar ilerledi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Batman’dan da takviye ekipler bölgeye gönderildi.

Silvan Kaymakamı Hasan Uğuz ile Belediye Başkanı Sevim Biçici, bölgeye giderek çalışmaları yakından takip etti. Yangın, ekiplerin 6 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 3 bin dönüm arazi zarar gördü. Lice ilçesi Türeli ve Kıyı mahallelerinde çıkan örtü yangını da ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.