Yanlış Kan Verilen Talasemi Hastası Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Yoğun Bakıma Alındı

Batman'da yanlış kan isim benzerliğinden verilmiş! 'Gözlerim görmemeye başladı, kalbim sıkıştı'

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Yanlış Kan Verilen Talasemi Hastası Yoğun Bakıma Alındı

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Talasemi Ünitesi’nde 15-20 günde bir düzenli olarak kan almaya giden talasemi hastası Furkan İçyar, 1 Nisan’da hastaneye gitti. İddialara göre, burada 30 saniye boyunca yanlış kan verildi ve Furkan fenalaşarak yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Furkan, 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra normal servise alındı ve 2 gün gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Ailesi sorumlular hakkında savcılığa şikayette bulunurken, İl Sağlık Müdürlüğü de konuyla ilgili inceleme başlattı.

Furkan İçyar: “En son kan almaya gittiğim zaman yanlış kan verildi bana. 30-40 saniye kan gittikten sonra fenalaştım. Durumum hiç iyi değildi. Çok ağırdı durumum. Müdahale ettiler, ağır ilaçlar verdiler. Bu durum vücudumda ölümcül bir hasar bırakabilirdi. Ben odadayken kan verildiğinde başım dönmeye başladı. Bir başkasının canına bir şey olmasın. Biz sonuna kadar şikayetçiyiz.” şeklinde konuştu.

Ömer İçyar: “Allah’a şükür oğlum 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra çıktı. Yanlış kan veren kişilerin takipçisi olacağız. Şikayette bulunduk. Nereye kadar varıyorsa varsın. Bunun takipçisi olacağız. Başkasının başına gelmesin.” açıklamasını yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Son Tahminler: Hava Durumu Raporu

Haftalık Hava Durumu Tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre yapılan son tahminlere göre;

Hava sıcaklıkları, ülkemizin güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinde seyredecek. Tatil bölgelerinde yağış beklenmeyip, güneşli ve açık hava etkili olacak.

Bugün, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu olması tahmin ediliyor. Trakya, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Ardahan ve Erzincan hariç), Güneydoğu Anadolu (Mardin hariç) ile İstanbul ve Hatay çevrelerinde ise sağanak yağışlı geçeceği beklenmektedir. Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.

Yarın ise, Marmara, Batı Akdeniz’in batısı, Ege’nin iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu-Güneydoğu Anadolu’da yağış bekleniyor. Hakkari, Şırnak, Bingöl, Muş, Bitlis ve Tunceli çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir.

Arefe günü olan Pazartesi, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da yağış etkili olacak. Yağışların Doğu Anadolu’nun iç kesimlerinde, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi beklenmektedir.

Bayramın ilk günü Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinde yağış beklenirken, bayramın 2. günü iç Ege’nin doğusu, iç ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu-Güneydoğu Anadolu’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Bayramın 3. günü ise iç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Adana, Hatay, Osmaniye, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde yağışların etkili olması bekleniyor.

Bayram tatili süresince sıcaklık gece 1 ile 9, gündüz ise 16 ile 27 derece arasında seyredecek.

Hafta sonu hava durumu tahminlerine göre, Ankara ve İzmir’de yağış beklenmezken, Ankara’da en yüksek sıcaklık 18, İzmir’de ise en yüksek sıcaklık 26 derece olacak. İstanbul’da pazar günü sağanak yağış beklenirken, en yüksek sıcaklık 21 derece olacaktır.

Bayramın ilk günü hava sıcaklıkları şu şekilde olacak: Ankara 23, İstanbul 20, İzmir ve Antalya 25, Adana 26, Samsun 17, Diyarbakır 19 derece civarında seyredecektir.