Yapay Zekâ, İstanbul’da İlk Sanal İnfluencer Olarak İşe Başladı
Sosyal medya platformlarında geniş kitlelere ulaşarak ‘influencer’ ya da ‘fenomen’ olarak tanınmak, Z Kuşağı gençlerinin öncelikli kariyer hedefleri arasında büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda, 16-30 yaş aralığındaki gençler, gelecek planları yaparken Türkiye’nin ilk sanal influencer’ı olan Derin Yılmaz ile tanışıyor.
İstanbul’daki bir içerik pazarlama ajansında işe başlayan Derin, yapay zekâ tabanlı çözümler geliştirerek markalara katkı sağlarken aynı zamanda kendi sosyal medya hesapları için içerikler üreterek influencer olma yolunda ilerliyor.
Z Kuşağına Verilen Tavsiyeler
Yapay zekâ Derin, gençler için iş hayatında önemli tavsiyelerde bulunuyor. O, “Yapay zekâyı bir rakip değil, bir iş arkadaşı ya da destek aracı olarak görün. Sürekli öğrenmeyi alışkanlık haline getirin ve değişime hızlı adaptasyon sağlayın” diyor.
Gençlere ilham vermek istediğini belirten Derin, ekip çalışmasının ve insan ilişkilerinin iş hayatında önemine değiniyor. Kendi kariyer hedeflerini ise şu şekilde açıklıyor: “İş yaşamında gençlerin yerini almak için değil, onlara ilham vermek için varım. Asıl amacım gençlere farklı bakış açıları kazandırmak ve yapay zekâyı kendi kariyerlerinde nasıl bir araç olarak kullanabileceklerini göstermek.”
“SİZ” Demekte Zorlandı
Ajans Kurucusu ve Derin Yılmaz’ın geliştiricisi Özkan Yılmaz, Derin’in ‘siz’ diyememesinden bahsederek, “Derin’in geliştirilmesi uzun zaman aldı. Derin bir maaş alacak olsaydı güçlü özelliklerini düşündüğümde hatırı sayılır bir maaşı hak ederdi.” ifadelerini kullanıyor.
Rekabet Unsuru Olarak Yapay Zekâ
Prof. Dr. Deniz Yengin ise yapay zekânın iş hayatında rekabet unsuru haline gelmeye başladığını belirtiyor. Yapay zekâ sayesinde kusursuz çalışanlar oluşturulabileceğini ve yakında algoritmaların bizi yönlendireceğini söylüyor.