“Yargıtay, DEAŞ Üyelerine Verilen Cezaları Bozdu”

Kılıçdaroğlu’na saldırı davasında Yargıtay kararı bozdu



DEAŞ üyelerine verilen hapis cezalarına Yargıtay’dan bozma kararı

2017 yılında CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başını çektiği ‘Adalet Yürüyüşü’nün Kocaeli ayağında olası bir saldırı planı ortaya çıkmıştı. Bu saldırıyı gerçekleştirmeyi planlayan DEAŞ üyesi Oğuzhan Korkmaz ve 4 kişi tutuklanmış ve haklarında dava açılmıştı. Bu durum 5’i tutuklu, 1’i firari, toplamda 28 sanığın mahkemeye çıkarılmasıyla sonuçlanmıştı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, kararını açıkladığında Oğuzhan Korkmaz’a 14 yıl 7 ay, Emre Emre’ye 14 yıl 3 ay, Kaan Aslan ve Fatih Özel’e 10 yıl 6 ay, Ali Merttaş’a ise 15 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Aynı zamanda 14 tutuksuz sanığa da 4 ila 14 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmiştir.

Yargıtay Ceza Dairesi’nden Bozma Kararı

Davaları temyiz edilen tarafların kararı Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, tutuksuz sanıklardan Osman Nuri Ü., Ferhat K., Göktürk K., Ahmet T., Orhan E., Muharrem A., Kadir K., Ergün K., Selahattin A., Abdullah B., Selim İ., Ali M. ve suça sürüklenen çocuk F.F.K hakkında örgüt suçundan verilen cezaları bozdu.

Daire başkanlığı, sanıklardan Fatih Ö.’nün etkin pişmanlık hakkını kullanmak istediğini ve Oğuzhan Korkmaz ve Emre Emre’nin avukatlarının olmadan karar verildiğini gerekçe göstererek bu kararı vermiştir. Yine daire, Seyit K., Ahmet K., Abdullah A. hakkında Şanlıurfa’da bir dosyanın olduğunu belirterek, bu dosyanın da incelenmesi gerektiğini bildirmiştir.