YAŞ Toplantısı, Genelkurmay Başkanlığı ve Yeni Atamalar Gündemiyle Gerçekleşiyor

Yüksek Askeri Şura bugün toplanıyor! Genelkurmay Başkanı da belirlenecek

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katılacak.

YAŞ üyeleri, toplantıdan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret edecekler.

Toplantıda önemli bir konu da Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in görevinden ayrılmasının ardından boşalan Genelkurmay Başkanlığı pozisyonuna atanacak kişi olacak. Güler’in bakan olması sebebiyle Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmişti.Şura’da, bu görevi asli olarak yapacak kişi belirlenecektir.

YAŞ toplantısında, yeni kuvvet komutanlarının atanması veya mevcut komutanların görev sürelerinin uzatılıp uzatılmayacağına da karar verilecektir.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu toplantıya ilk defa katılacaklar. Daha önce Genelkurmay Başkanı olarak YAŞ üyesi olan Yaşar Güler ise bu sefer Milli Savunma Bakanı olarak masada yer alacaktır.

YAŞ’ta alınacak kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayını takiben uygulamaya geçirilecektir.