YAŞ Toplantısı Sonuçları Açıklandı

Türkiye bölgede istikrar ve huzur abidesi

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) Toplantısı Beştepe’de Gerçekleşti

Dün Beştepe’de bir araya gelen Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) üyeleri, toplantı öncesinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve YAŞ üyeleri, Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhına ulaştı. Erdoğan, ay-yıldız motifli çelengi Atatürk’ün mozolesine bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen heyet, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deftere yazdığı mesajla şunları kaydetti: “Fırsat vermeyeceğiz. Dünyada belirsizliklerin arttığı bir dönemde Türkiye, bölgesinin istikrar ve huzur abidesi olarak öne çıkmaktadır. Gereken her türlü tedbiri alarak vatanımızı, milletimizi, devletimizi ve milli çıkarlarımızı sonuna kadar korumakta kararlıyız.”

YAŞ üyeleri arasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu da katıldı.

Komuta Kademesinde Değişiklik Yapılmadı

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısının sonuçlarına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresi bir yıl daha uzatıldı. Toplamda 23 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltilirken, 77 albay general ve amiralliğe terfi etti. Genel toplamda 281 olan general ve amiral sayısı, 327’ye yükseltildi.

Emekliye Ayrılan 2 General ve Yükseltilen Subaylar

30 Ağustos tarihinden geçerli olmak üzere, 23 general ve amiral bir üst rütbeye terfi ederken, 77 albay general ve amiralliğe yükseltildi. Aynı zamanda 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 455 albayın görev süreleri ise iki yıl uzatıldı. Yaş haddinden dolayı 2 general ile kadrosuzluk nedeniyle 29 general ve amiral emekliye sevk edildi. Yüksek Askeri Şûra kararlarına göre terfi eden general ve amirallerin yeni görevlerinin, milletimize, devletimize ve Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olması temenni edildi.