Yaşar Güler Hava Kuvvetleri’ni tebrik etti

Bakan Güler'den Hava Kuvvetleri mesajı: 113'üncü kuruluş yıl dönümünü yürekten kutluyorum

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın 113. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve beraberindeki Hava Kuvvetleri personelini kabul etti. Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı’nın da katıldığı kabulde konuşan Bakan Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri’nin özel gününü tebrik ederek, “Hava Kuvvetleri Komutanım, silah arkadaşları, bugün sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Hava Kuvvetlerimizin 113. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir araya gelmek, benim için büyük bir onur. Geçmişten günümüze, kahraman personelimizin gösterdiği büyük çaba ve fedakarlıklar sayesinde Hava Kuvvetlerimiz dünyanın en güçlü, seçkin ve saygın hava güçleri arasında haklı bir yere sahip oldu” diyerek sözlerine başladı.

Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin uluslararası alandaki etkin rolünü vurgulayarak, “Hava Kuvvetlerimiz, ülkemizin gurur kaynağıdır. Yetenekli personeli, köklü tarihi ve üstün teknolojisiyle Hava Kuvvetlerimiz, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektedir. Ülkemiz, kendi pilotlarını yetiştirebilen ender ülkelerden biridir ve bu başarı kolay elde edilmedi. Savunma sanayimizin büyük projeleri hayata geçirerek ülkemizin savunmasını güçlendirmesi, Hava Kuvvetlerimizin önemli bir adım atmış olduğunu göstermektedir” şeklinde konuştu.

Bakan Güler, Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayisiyle dünyada sayılı ülkeler arasında yer aldığını belirterek, “Hava Kuvvetlerimizi en modern araç ve gereçlerle donatmak, bizim görevimizdir. Güçlü ve caydırıcı bir hava kuvvetine sahip olmamız, ülkemizin haklarını korumak adına önemlidir. Bu bilinçle, motivasyonumuz ve kararlılığımızla daha fazla üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Güler, Hava Kuvvetleri personelinin gösterdiği üstün çaba ve gayretin, Hava Kuvvetlerimizi daha güçlü kıldığını vurgulayarak, “Sizlerle gurur duyuyoruz ve size güveniyoruz. Hava Kuvvetlerimiz, Türkiye’nin ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda büyük başarılara imza atacaktır. Bu vesileyle, emeği geçen tüm komutanlarımıza ve kahraman personelimize minnetlerimi sunar, Hava Kuvvetlerimizin 113. kuruluş yıl dönümünü kutlarım” diyerek sözlerini tamamladı.