Yatağan’da Orman Yangını ve Tutuklamaları

Muğla'da orman yangınına neden olan baba ile oğlu tutuklanmıştı... Olay gününü böyle anlattılar

Yatağan’da Orman Yangını: 2 Şüpheli Tutuklandı

Yatağan’ın Yava Mahallesi’nde, kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda dün saat 13.30 sıralarında çıkan yangına hızla müdahale edildi. Bölgeden yükselen dumanı fark eden vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbarın ardından yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri karadan ve havadan müdahale etti.

Alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmesi üzerine Nebiköy, Kayırlı ve Ramada mahallelerinde bulunan 58 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. Aydın-Muğla kara yolu, Yatağan-Çine arasında devam eden yangın söndürme çalışmaları nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatıldı ancak riskin azalmasıyla yol tekrar açıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, yangın nedeniyle çiftlik hayvanlarının tahliye edildiğini ve bir arıcıya ait kovanların zarar gördüğünü belirtti. Yapılan incelemeler sonucunda yangının kovanların bulunduğu bölgeden çıktığı tespit edildi ve arıcılık yapan baba-oğul, Mehmet Şahin ve İlhan Şahin gözaltına alındı.

İlhan Şahin ifadesinde, “Yava Mahallesi’nde arıcılık yapıyoruz. Babam tütsü kullanırken duman verdi. Tütsüyü söndürdükten sonra kovanların yanına bıraktık. Ancak babamın duman verdiği tütsünün yangına sebep olabileceğini düşünmüyorum” dedi.

İki şüpheli, yapılan işlemlerin ardından tutuklanarak adliyeye sevk edildi. Her iki şüpheli de suçlamaları reddediyor.