Yatırımcılara Verilen Önemli Mesajlar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye’ye yatırım yapanlar kazanır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Yatırımcılara Önemli Mesajlar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) Ankara’da düzenlediği etkinliğe katılarak yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz’ın konuşması şu şekilde:

Yılmaz, Türkiye’nin ekonomik potansiyeli ile uluslararası yatırımcılar için her zaman cazip bir ülke olduğunu belirterek, “Ülkemiz, orta ve uzun vadeli değişimler için uygun bir siyasi ortam sunmaktadır. Seçimlerin tamamlanması, siyasi istikrar ve öngörülebilirlik açısından önemli bir adımdır. 12. Kalkınma Planımızda belirlediğimiz politika çerçevesi, uzun vadeli hedeflerimizi desteklemektedir” ifadelerini kullandı.

Yatırımcıları arttırmak ve beklentilerini karşılamak için sürekli adımlar atmaya devam edeceklerini vurgulayan Yılmaz, “Dünya ekonomisi, Covid-19 pandemisi ve jeopolitik gerilimler nedeniyle belirsiz bir süreç yaşamaktadır. Türkiye olarak ekonomik programımızı bu meydan okumalarla uyumlu şekilde hayata geçiriyoruz. Amacımız, Türkiye’nin küresel sermaye hareketlerindeki payını arttırarak rekabetçi bir ortam oluşturmaktır” şeklinde konuştu.

Yılmaz, Türkiye’nin uluslararası doğrudan yatırım alanında yaşadığı gelişmelere de değinerek şunları söyledi: “2003 yılından bu yana ülkemize toplam 262 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım girişi sağlanmıştır. Bu dönemde uluslararası şirket sayımız önemli ölçüde artmış olup, Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin istihdam ve AR-GE katkıları da oldukça değerlidir.”

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin çalışmalarıyla Türkiye’nin uluslararası yatırımlar konusundaki başarısının arttığını belirten Yılmaz, “Türkiye’nin yatırımcılara sunduğu fırsatlar, Avrupa’da dördüncü sırada yer almamıza olanak sağlamıştır. Küresel tedarik zincirlerinin değişimine yönelik Türkiye’nin yeni üretim merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz. Uluslararası şirketlerin yatırımlarını arttırmalarını ve ülkenin ekonomik büyümesine katkıda bulunmalarını bekliyoruz” dedi.

Yatırımcıların kazançlı çıkacağına inandıklarını belirten Yılmaz, “Türkiye’nin ekonomik büyüme performansı, istikrarı ve potansiyeli yatırımcılara karşı büyük bir çekicilik oluşturmaktadır. Hedefimiz, ülkemizi üst orta gelir düzeyinden daha yüksek bir seviyeye çıkararak sürdürülebilir büyümeyi sağlamaktır” şeklinde konuştu.